خروج آشفته از افغانستان؛ ترامپ: باید تجهیزات نظامی را خارج می‌کردند

دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا، روز جمعه ۲۵ اکتبر در پادکست «تجربه جو روگان» بار دیگر از عملیات خروج نظامی آمریکا از افغانستان به مدیریت جو بایدن در اگست ۲۰۲۱ که به کشته شدن ۱۳ سرباز آمریکایی منجر شد، انتقاد کرد.

در جریان عملیات تخلیه آشفته و بی‌نظم نیروهای آمریکا و متحدان آن‌ها از فرودگاه کابل، حمله‌ای انتحاری رخ داد که علاوه بر سربازان آمریکایی، نزدیک به ۲۰۰ شهروند افغانستان هم کشته شدند. شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) مسئولیت این حمله انتحاری را بر عهده گرفت.

ترامپ در این پادکست تاکید کرد که دموکرات‌ها خروج از افغانستان را «بسیار بد» مدیریت کرده‌اند و این اقدام نظامیان آمریکایی را که پیش از تخلیه کامل غیرنظامیان آمریکایی از افغانستان، آنجا را ترک کردند، سرزنش کرد. او گفت: «مورد اول این است که سربازان را آخر از همه خارج کنید نه اول… این اشتباه بزرگ آن‌ها بود. بایدن تجهیزات ما را جا گذاشت. ۱۳ سرباز کشته شدند.»

دونالد ترامپ سپس مارک میلی، رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش آمریکا، را «احمق» نامید و تاکید کرد که همه ژنرال‌های دخیل در روند خروج از افغانستان باید اخراج شوند. نامزد جمهوری‌خواهان افزود: تمامی تجهیزات نظامی آمریکا در پایگاه هوایی بگرام باید قبل از خروج نیروهای نظامی از افغانستان تخلیه می‌شد.

ترامپ ادعا کرد که مارک میلی به او گفته که جا گذاشتن تجهیزات نظامی در افغانستان ارزان‌تر از خارج کردن آن‌ها از آن کشور تمام می‌شد و ادامه داد: «همه‌چیز، تمام هواپیما‌ها،  حتی یک عدد پیچ هم نباید جا می‌ماند.»

رئیس‌‌جمهوری سابق آمریکا مدعی شد که از میلی پرسیده فکر می‌کند کدام ارزان‌تر است؛ «اینکه یک هواپیمای جدید ۱۵۰ میلیون دالری را آنجا جا بگذاریم یا آن را با یک باک سوخت به پاکستان یا مستقیم به آمریکا برگردانیم؟» و گفت که پس از پاسخ مارک میلی، به این نتیجه رسیده که او «دیوانه» است.

آمریکا پس از دو دهه حضور در افغانستان، در اگست ۲۰۲۱ نیروهایش را از این کشور خارج کرد. خروج ایالات متحده از افغانستان بر اساس توافق دوحه که ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ و در دولت دونالد ترامپ، امضا شد، صورت گرفت و در پی آن، طالبان توانستند بر افغانستان مسلط شوند.

خروج آشفته آمریکا از افغانستان انتقادهای زیادی را برانگیخته است و در کارزارهای انتخاباتی دونالد ترامپ از نحوه خروج نظامیان آمریکا از افغانستان مدام انتقاد می‌شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x