خروج از افغانستان؛ جمهوری‌خواهان به اسناد دسترسی می‌یابند

پس از ماه‌ها سنگ‌اندازی وزارت امور خارجه دولت بایدن، جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا در هفته جاری می‌توانند به اسناد مربوط به خروج بایدن از افغانستان دسترسی یابند.

به گزارش فاکس‌نیوز، مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، آنتونی لینکن، وزیر خارجه، را به «تحقیر کنگره» متهم کرده بود، اما اینک می‌تواند این هفته به اسناد خروج نیروهای آمریکا از افغانستان در دفتر‌های وزارت خارجه دسترسی یابد.

این اسناد حامل یک پیام مخالفت از سفارت ایالات متحده در کابل است و تردیدهایی که مقام‌های وزارت امور خارجه در مورد برنامه‌های عقب‌نشینی دولت بایدن داشتد، شرح می‌دهد.

اسناد محرمانه شامل یک مجموعه پیام‌های رد‌و‌بدل شده بین سفارت آمریکا در کابل و وزارت خارجه این کشور است. وال‌استریت ژورنال بخشی از این سند را فاش کرده بود که نشان می‌داد سفارت آمریکا در کابل، ژوییه ۲۰۲۱، یعنی یک ماه قبل از سقوط افغانستان به دست طالبان، در ایمیلی به وزارت خارجه آمریکا اطلاع داده است که در صورت خروج آمریکا از افغانستان، احتمال فروپاشی و سقوط ناگهانی دولت وجود دارد. اما مشخص نیست که وزارت خارجه پس از دریافت این هشدار چه پاسخ داده است.

مک کال دسترسی به این اسناد را در سال‌ جاری جاری جدی گرفته بود و خواستار ارائه آن شده بود، اما آنتونی بلینکن آن‌ها را ارائه نداد.

وزارت خارجه آمریکا گزارش کوتاهی درباره محتوای این اسناد ارائه کرد، اما مک‌‌کال همچنان خواستار مشاهده آن‌ها بود.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان قرار است هفته جاری از وزارت خارجه بازدید کند، تا با گرگ میکس، نماینده نیویورک و عضو دیگر این کمیته، این سند را بخوانند.

این سند می‌تواند فرصتی در اختیار مقام‌های آمریکا قرار دهد [و وادارشان کند] تا در مورد عملیات آینده «صادق» باشند.

مایکل مک‌کال هفته گذشته به فاکس‌نیوز دیجیتال گفته بود که قصد دارد ۲۴ مه، اتهام «تحقیر کنگره» را مطرح کند. او مدعی شده بود که آنتونی بلینکن با تاخیر در تامین دسترسی به سند خروج از افغانستان، کنگره را تحقیر کرده است.

او گفته بود: «من این را ساده نمی‌گیرم، زیرا پیش از این هیچ‌‌گاه کنگره هدف تحقیر از جانب وزیر خارجه قرار نگرفته بود و فکر می‌کنم وزیر این موضوع را متوجه شده است. آن‌ها احتمالا ترجیح می‌دهند که این مسیر را طی نکنند. اما اگر رعایت نکنند، ما آماده‌ایم که هفته آینده برای رفع تحقیر اقدام کنیم.»

حتی در صورت تصویب [درخواست مک‌کال برای رویارویی با وزیر خارجه در] کنگره آمریکا، اتهام «تحقیر» تا حد زیادی یک حرکت نمادین خواهد بود، زیرا وزارت دادگستری دولت بایدن احتمالا از پیگرد قانونی این پرونده خودداری خواهد کرد.

کاخ سفید اوایل آوریل گزارشی ۱۲ صفحه‌ای در مورد خروج از افغانستان منتشر کرد، اما این گزارش انتقادهای فراوانی از دولت بایدن در پیداشت و منتقدان گفتند که کاخ سفید در این گزارش کوشیده است دولت ترامپ را مقصر فاجعه خروج از افغانستان قلمداد کند، در حالیکه عملیات خروج به رهبری دولت بایدن انجام شده است.

ایالات متحده آمریکا پس از دو دهه حضور در افغانستان، اوت ۲۰۲۱ از این کشور خارج شد. خروج واشنگتن از افغانستان بر اساس توافقنامه دوحه که ۲۹ فوریه ۲۰۲۱ و با دولت دونالد ترامپ امضا شد، صورت گرفت و در پی آن، طالبان توانستند بر افغانستان مسلط شوند.

در جریان تخلیه آشفته نیروهای آمریکا و متحدان آن از فرودگاه کابل، حمله‌ای انتحاری رخ داد که در اثر آن ۱۳ سرباز آمریکایی و نزدیک به ۲۰۰ شهروند افغان کشته شدند. جمهوری‌خواهان کنگره، کشته شدن این شمار سربازان آمریکایی و جاماندن تسلیحات آمریکایی در افغانستان را مبنای انتقاد خود از نحوه خروج آمریکا از افغانستان قرار داده‌اند.

فاکس نیوز

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


۰ نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
۰
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x