خطر تروریسم در افغانستان، فراملی و فرامرزی است

ارتباط طالبان با گروه‌های تروریستی بین‌المللی و جا دادن آنان در ساختار رهبری خود در افغانستان، موضوعی است که در کنار بحران اقتصادی و حقوق بشری، کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل را نگران کرده است. نمایندگان این کشورها در نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد افغانستان که چهارشنبه، ۲۶ جنوری، برگزار شد، درباره تقویت تروریسم در افغانستان با همکاری طالبان و گسترش آن در منطقه هشدار دادند و آن را یک تهدید جهانی نامیدند.

نیکولاس دی ریویره، نماینده فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل، در نشست این شورا در مورد افغانستان به صراحت گفت: «طالبان روابطش با گروه‌های تروریستی را قطع نکرده، در عوض آن‌ها را به دولت خود فراخوانده است.» او ضمن هشدار درباره اینکه اگر تروریسم در افغانستان گسترش یابد، خطر آن فراملی و فرامرزی خواهد بود، از جامعه جهانی خواست روابطش با گروه طالبان را قطع کند زیرا این گروه هنوز با گروه‌های تروریستی ارتباطی تنگاتنگی دارد.

به گفته نماینده فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل، کشور او تاکنون ۱۵۰ میلیون یورو و ۴۰ تن کالا به افغانستان کمک کرده و اتحادیه اروپا نیز به‌صورت کلی یک میلیارد یورو برای حمایت از مردم افغانستان جمع‌ کرده است، اما برای مقابله با تهدید گروه‌های تروریستی در افغانستان، لازم است اقدام‌های بیشتری انجام شود. نماینده فرانسه از طالبان خواست به قطعنامه ۲۵۹۳ شورای امنیت (۲۰۲۱) پایبند باشد؛ در غیر این صورت، در دنیا منزوی خواهد شد.

در همین حال، تی.اس.تیرامورتی، نماینده هند در سازمان ملل متحد، نیز از حضور داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت که آخرین گزارش‌های تیم نظارتی هند نشان می‌دهد که طالبان، به دلیل همسویی فکری و ایدئولوژیک، از طریق شبکه حقانی با گروه القاعده و دیگر جنگجویان خارجی در ارتباط نزدیک است. او همچنین تاکید کرد: «حضور داعش خراسان در افغانستان نیز یک موضوع نگران‌کننده است، زیرا آنان برای نشان دادن قدرت و نفوذشان در افغانستان، به حملات تروریستی دست می‌زنند.»

نگرانی‌ها از گسترش نفوذ گروه‌های تروریستی در افغانستان و ادامه روابط طالبان با آنان در حالی ابراز می‌شوند که نمایندگان شماری از کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل، در نشست روز چهارشنبه بر لزوم آزادسازی پول‌های بلوکه شده افغانستان در ایالات متحده آمریکا تاکید کردند. نمایندگان روسیه، چین و حتی دبیرکل سازمان ملل در این نشست، یکی از راه‌های کمک به افغانستان را آزاد کردن ذخیره ارزی بانک مرکزی افغانستان دانستند؛ اما لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل، در پاسخ به این درخواست‌ها گفت: «تلاش‌ها بر آن است تا تحریم‌هایی که بر طالبان وضع کرده‌ایم، مانع از تحویل کمک‌های بشردوستانه نشود.» او تصریح کرد: «آزادسازی ذخایر ارزی افغانستان فقط در صورتی ممکن است که طالبان دسترسی ایمن و بدون مانع مردم به دارایی‌هایشان، رفت‌وآمد آزادانه امدادگران و نیز ارائه کمک به همه نیازمندان را تضمین کند.»

سفیر ایالات متحده افزود: «طالبان در عین حال باید وفاداری خود به تعهداتش مبنی بر مبارزه با تروریسم و نیز احترام به حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران را نشان دهند.»

در همین حال، یوناس گهراستار، نخست‌وزیر نروژ، نیز بر ضرورت جلوگیری از گسترش تروریسم در افغانستان و پدید آمدن یک تهدید بین‌المللی تاکید کرد.

هرچند نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد افغانستان، بیشتر بر چگونگی ایجاد فرصت برای افزایش کمک‌های بشردوستانه و حمایت از حقوق بشر در افغانستان متمرکز بود، برخی از اعضای اصلی این شورا رابطه نزدیک طالبان با گروه‌های تروریستی از جمله القاعده را مانعی برای اعتماد به طالبان عنوان کردند و هشدار دادند که بی‌توجهی جامعه جهانی در مورد ادامه رابطه طالبان با این گروه‌ها، امنیت و ثبات بین‌المللی را به خطر خواهد انداخت.

نگرانی کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل از ادامه روابط طالبان و القاعده در حالی افزایش یافته است که طالبان در فبروری ۲۰۲۰، هنگام امضای توافقنامه با ایالات متحده آمریکا در قطر، متعهد شدند رابطه‌ خود با گروه‌های تروریستی از جمله القاعده را قطع کنند. 

شورای امنیت سازمان ملل و دیگر سازمان‌های ناظر بین‌المللی، بارها از نشانه‌های ارتباط مستقیم میان طالبان و شبکه القاعده خبر داده‌اند و در بیشتر گزارش‌ها، شبکه حقانی تسهیل‌کننده روابط میان طالبان و القاعده معرفی شده است.
(ایندپندنت)
۲۰۲۲/۲۹/۱

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x