خلیل‌زاد با گروه تماس ‘جوانان برای صلح’، از طریق آنلاین گفتگو کرد

گروه تماس جوانان برای صلح می‌گوید که می‌خواهد از اشتراک جوانان در کنفرانس‌های مهم در مورد افغانستان، از جمله کنفرانس استانبول اطمینان حاصل کند.

اعضای این گروه با زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ خاص ایالات متحدۀ امریکا برای صلح افغانستان، از طریق آنلاین دیدار و گفتگو کرده اند.

احسان‌الله حکمت یک عضو گروۀ تماس جوانان برای صلح، به رادیو آزادی گفت که آنها بر لزوم افزایش نقش جوانان در کنفرانس‌های مهم به شمول اجلاس استانبول تأکید کرده اند.

او افزود: “در این نشست در مورد لزوم حضور جوانان در روند صلح، در توافق‌های سیاسی و پروسۀ پسا توافقات، در مورد چگونگی حراست از حقوق و آزادی‌های اساسی و حضور زنان در گفتگوهای صلح بحث شد. همچنان در مورد بیرون شدن مسولانۀ نیروهای بین‌المللی از کشور، ادامۀ همکاری و روابط دوستانه با جامعۀ جهانی، حفظ روند مردم‌سالاری و کسب اقتدار سیاسی از طریق انتخابات، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.”

زلمی خلیل‌زاد دیروز همچنان با محمد اشرف غنی رئیس جمهور و عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان در کابل دیدار و در مورد راه‌های تسریع روند صلح قبل از نشست استانبول گفتگو کرده است.

سید ظاهر مطهری، عضو بورد مشاوران شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان، قبل از این به رادیو آزادی گفته بود كه اجلاس استانبول در مورد افغانستان به تاریخ شانزدهم اپریل دایر خواهد شد.

محمد‌نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، به رادیو آزادی گفته که تا هنوز در مورد شرکت طالبان در کنفرانس استانبول تصمیم اتخاذ نشده است.

در این حال، تلاش‌ها در داخل دولت افغانستان برای تهیه یک طرح واحد برای اجلاس استانبول در ادامه دارد.

به گفتۀ شورای عالی مصالحۀ ملی، پیش نویس واحد از طرح ریاست جمهوری و سایر جوانب تهیه و روز گذشته نیز در یک نشست ارزیابی شد، امروز نیز (یکشنبه، ۲۲ حمل) روی آن غور می‌شود، تا بعد از تصویب به کنفرانس استانبول ارائه شود.

فریدون خوزون سخنگوی این شورا دیروز به رادیو آزادی گفت: “بعد از اتمام تدقیق، طرح برای تصویب به کمیته رهبری مصالحۀ ملی ارائه می‌شود. پس از تصویب، این یگانه طرح و سند جمهوری اسلامی افغانستان خواهد بود که به اجلاس ترکیه ارائه خواهد شد. در این زمینه پیشرفت خوب حاصل شده، امیدواریم اجلاس تركیه منجر به توافق‌های مهم در زمینۀ صلح شود كه نخستین آن ختم جنگ و برقراری آتش‌بس در افغانستان است.”

عطا الرحمن سلیم، معاون شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان گفته که طرح زلمی خلیل زاد، نمایندۀ خاص امریكا برای صلح افغانستان نیز بررسی شده است.

آقای خلیل‌زاد اوایل ماه گذشته طرح تشکیل دولت صلح انتقالی را به دولت افغانستان، رهبران سیاسی این کشور و طالبان ارائه کرده بود.
ازادی رادیو
۲۰۲۱/۱۱/۴

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x