زلمی خلیل زاد، فرستاده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان گفته است که بر اساس برخی توافقات محرمانه که در توافقنامه صلح دوحه به دست آمده است، طالبان در قبال ایالات متحده در مبارزه با تروریسم مسئول است.
وی در مورد اینکه این توافق نامه ها چیست و چگونه در ازای آن به طالبان مسئولیت داده شده است توضیحی نداد.
خلیل زاد دیروز در مصاحبه ای کامل با تلویزیون سی بی اس این اظهارات را بیان کرد. این اولین مصاحبه زلمی خلیلزاد پس از استعفای خلیل زاد بود.
خلیل زاد در این مصاحبه به طعنه اختلافات سلیقوی خود با دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی را دلیل استعفای خود عنوان کرد.
به گفته وی، اجرای توافق دوحه با طالبان مشروط به زمان و مکان بوده است.
خلیل زاد ظاهراً در پاسخ به ادعای بایدن مبنی بر دستیابی به یک توافق تاریخی با طالبان توسط دولت ترامپ عنوان کرد که این توافق باید اجرا می شد.
بایدن خواستار پایان دادن به مسئولیت خروج تمامی نیروهای آمریکایی از افغانستان شد که مورد توافق رئیس جمهور قبلی بود.
اما خلیل زاد، در مصاحبه اخیر خود تاکید کرد که آنها شرایط اجرای توافق دوحه از جمله خروج نیروها را ارزیابی کرده اند.
زلمی خلیل زاد نیز در مصاحبه اخیر خود اذعان کرد که ایالات متحده نتوانست پایه های یک نظام دموکراتیک را در افغانستان تقویت کند، اما طالبان روز به روز قوی تر شده، پیشرفت کرده و سرانجام به قدرت رسیده است.
او، اشرف غنی رئیس جمهور مخلوع افغانستان را که پیش از این روابط خود را با خلیلزاد تیره کرده بود، مسئول شکست طرح صلح دانست.
خلیل زاد همچنین تاکید کرد که دولت ایالات متحده باید دارایی های مسدود شده افغانستان را آزاد کند، زیرا اقتصاد افغانستان در خطر سقوط است و اگر کنترل نشود، احتمال ایجاد جنگ داخلی افزایش می یابد.
سفیر سابق آمریکا، امضای عجولانه توافقنامه دوحه را رد می کند.
او گفت که طالبان او را متقاعد کرده اند که از القاعده حمایت نمی کنند و در فعالیت های ضد آمریکایی شرکت نخواهند کرد.
وی همچنین به اختلافات بین طالبان و طالبان اشاره کرد و گفت که برخی از گروه های افراطی مانند شبکه حقانی همچنان با القاعده ارتباط دارند و باید مجبور شوند این روابط را پایان دهند.
او گفت که ایمن الظواهری رهبر القاعده در اطراف افغانستان یا در مناطق مرزی این کشور خواهد بود، جایی که طالبان نباید کمک یا همکاری کنند.
تاند نیوز
۲۰۲۱/۲۵/۱۰