مختار مدبر 30 ساله، به محض شنیدن خبر انفجار در مرکز آموزشی کاج به محل انفجار شتافت و عاجزانه دعا کرد خواهرش (ام البنین) سلامت باشد.
وقتی مدبر رسید، جسد بی حرکت خواهرش را روی زمین دید. او به الجزیره گفت: “من نمی توانستم چشمانم را باور کنم.”
این مرکز مملو از 300 تا 400 دانش آموز – دختر و پسری که در امتحانات ورودی دانشگاه شرکت می کردند – مورد حمله یک بمب گذار انتحاری قرار گرفت.
مدبر می گوید: خواهرم آرزوهایی داشت و میخواست برای زنانی کار کند که در زمان طالبان از حقوق اولیهشان محروم شدهاند. اما او حالا دیگر زنده نیست.
هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در توییتر اعلام کرد که دست کم 38 نفر کشته و 82 نفر دیگر زخمی شدند. در این بیانیه آمده است: اکثریت قربانیان دختران و زنان جوان هستند.
این حمله با محکومیت بینالمللی مواجه شد و برخی از مقامات افغانستان خواستند تا برای محافظت از اقلیتها و کشاندن عاملان آن به عدالت بیشتر تلاش کنند.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور افغانستان روز جمعه در توییتی گفت: “حمله هولناک امروز را محکوم می کنم. حملات تروریستی به آموزشگاه های مردم هزاره و شیعیان باید پایان یابد.”
در حالی که هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، داعش که رقیب جدی طالبان محسوب می شود، در سال های اخیر به طور مشابه به مراکز آموزشی حمله کرده است، از جمله حمله انتحاری به مکتبی در همان محله که در سال 2020 که 24 کشته برجای گذاشت.
ماه گذشته دیده بان حقوق بشر مستقر در نیویورک امریکا در گزارشی اعلام کرد که «از زمانی که طالبان در ماه اگست 2021 بر افغانستان مسلط شدند، گروه داعش مسئولیت 13 حمله علیه هزاره ها را بر عهده گرفته و حداقل با سه حمله مرتبط بوده است. در مجموعه 700 تن کشته و یا زخمی شده اند.»
در این گزارش آمده است: مقامات طالبان برای محافظت از این جوامع در برابر بمبگذاریهای انتحاری و سایر حملات غیرقانونی یا ارائه مراقبتهای طبی و سایر کمکها به قربانیان و خانوادههای آنها کار چندانی انجام ندادهاند.
عبدالسلام حنفی، رهبر طالبان و معاون دوم رئیس الوزرا، روز شنبه در یک گردهمایی در کابل، حمله اخیر را محکوم کرد و متعهد شد که عاملان این حمله را دستگیر کند. وی آن را جنایت علیه بشریت خواند و افزود: هیچ جنایتی بزرگتر از این وجود ندارد.