در شبانه‌روز گذشته ۱۳ولسوالی بدست طالبان افتاده‌اند!

در ادامۀ دست‌‎بدست شدن ولسوالی‌ها میان نیروهای دولتی و طالبان، در شبانه‌روز گذشته ۱۳ولسوالی در ولایت‌های بدخشان، تخار، کندهار و پکتیا بدست طالبان افتاده‌اند.
ولسوالی‌های تیشکان، تگاب، درایم، کشم، وردوج، شهر بزرگ، راغستان، جرم و یفتل ولایت بدخشان، کلفگان و فرخار در ولایت تخار، شاه‌ولی کوت در ولایت کندهار و زرمت ولات پکتیا، از بخش‌هایی اند که در شبانه‌روز گذشته بدست طالبان افتاده‌اند.
منابع می‌گویند که نُه ولسوالی بدخشان بی‌هیچ‌گونه درگیری بدست طالبان افتاده‌اند.
این در حالی است که ولسوالی‌های یمگان، ارغنجخواه و خاش بدخشان پیش از این بدست طالبان افتاده بودند.
به این ترتیب، از ۲۸ولسوالی ولایت بدخشان، ۱۶ولسوالی آن بدست حکومت استند و ۱۲ولسوالی دیگر آن در تصرف طالبان قرار دارند.
از سیزده ولسوالی تخار هم، تنها شهر تالقان و ولسوالی ورسج بدست حکومت استند و یازده ولسوالی دیگر را طالبان تصرف کرده‌اند.
باشنده‌گان بدخشان می‌گویند که درگیری‌ها میان نیروهای دولتی و طالبان به شهر فیض‌آباد، مرکز ولایت بدخشان، رسیده‌اند.
سید حیات‌الله، باشندۀ فیض‌آباد بیان داشت: «این دهمین ولسوالی است که پی‌هم سقوط می‌کند. حکومت محلی را، حکومت مرکزی فراموش کرده‌است و در غمش نیست که در بدخشان حکومت است یا نیست.»
در چنین اوضاعی، خلیل‌الرحمن جواد، فرماندۀ پولیس بدخشان به ویروس کرونا آلوده شده‌است و در کابل به‌سر می‌برد.
نیلوفر ابراهیمی، نمایندۀ مردم بدخشان در مجلس گفت: «آنچه را که ما باید انجام بدهیم این است که باید بزرگان حوزۀ مقاومت، مانند حوزۀ مقاومت منسجم و متعهد شوند و بر بار دوم با ایجاد مقاومت دوم یک حماسه بر پا کنند.»
سید مقدم امین، نظامی پیشین نیز افزود: «مواد لوژستیکی کمتر می‌رسد و قوای هوایی رسیده‌گی نمی‌تواند در تمام جا، این نگران کننده است.»
باشنده‌گان تخار نیز از شدت‌گیری نبردها در این ولایت نگران استند و از حکومت می‌خواهند که جلو پیش‌روی طالبان را بگیرد.
عبدالکبیر، باشندۀ تالقان اظهار داشت: «ما شانزده واحد اداری، ولسوالی داشتیم و همه بدست طالبان یکی پی دیگر سقوط کرد و وضعیت امنیت به تالقان محدود شده است.»
محمد اعظم افضلی، عضو شورای ولایتی تخار نیز افزود: «در خود مرکز تالقان مردم نگران است. آمار مهاجرین در کوچه‌‎ها و زیر درخت‌ها بی‌سرنوشت است و مردم در وضعیت بد قرار دارند.»
ولسوالی زرمت در پکتیا هم پس از پنجاه روز محاصره، بدست طالبان افتاده‌است.
عبدالرحمان زرمتی، ولسوال زرمت می‌گوید که پس از آن نیروهای دولتی این ولسوالی را ترک کردند که به آنان نیروهای کمکی نرسید: «پس از ۴۹روز محاصره، ولسوالی زرمت سقوط کرد. دلایل سقوط ولسوالی زیاد است… ما بار بار در این باره صحبت کردیم، اما کسی گام عملی برنداشت.»
عبدالمالک زازی، رییس شورای ولایتی پکتیا تأیید می‌کند که نیروهای ارتش به میانجیگری شماری از بزرگان اقوام از مرکز ولسوالی زرمت بیرون شده‌اند: «شما خوب می‌فهمید که جنگ، کار نظامیان است. نظامیان باید از سوی مسؤولان بازپرسی شوند که از این همه تجهیزات و پرسونل کار نمی‌گیرید و روحیه خودرا در برابر دشمن ضعیف می‌کنید.»
پکتیا در شرق کشور، چهارده ولسوالی دارد که نُه ولسوالی آن بدست طالبان افتاده‌اند.
اما وزارت دفاع ملی می‌گوید که نیروهای دولتی برای پس‌گیری مناطق از دست‌رفته می‌کوشند و در بیست و چهار ساعت گذشته، بیش از ۲۲۰ طالب در عملیات‌های نیروهای دولتی کشته شده‌اند.
فواد امان، معاون سخن‌گوی وزارت دفاع ملی تصریح کرد: «نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان از هیچ‌نوع سعی و تلاش دریغ نمی‌ورزند. در بیست و چهار ساعت گذشته در عملیات‌های نیرهای دولتی در نُه ولایت ۲۲۸طالب کشته و ده‌ها تن زخمی شدند.»
پس از آن‌که در اول ماه می سال روان میلادی روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان آغاز شد، طالبان حمله‌های شان را شدت بخشیدند.
 از آن زمان تاکنون، بیش از ۱۱۰ولسوالی بدست طالبان افتاده‌اند و نبردها در بخش‌هایی از کشور هم‌چنان ادامه دارند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x