وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا که به پاکستان سفر کرده است، با مقامهای این کشور درباره تحولات افغانستان تحت حاکمیت طالبان رایزنی کرد.
بر اساس این گزارش، بررسی راههای ارتقای همکاریهای دوجانبه اسلامآباد و واشنگتن، از دیگر محورهای دیدار شرمن با مقامهای پاکستان بوده است.
شرمن در جریان این سفر با «معید یوسف» مشاور امنیت ملی دولت پاکستان، «جاوید باجوا» فرمانده نیروهای مسلح و «شاه محمود قریشی» وزیر خارجه این کشور دیدار کرد.
وی بلندپایهترین دیپلمات آمریکایی است که از زمان روی کار آمدن «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا در ژانویه گذشته به پاکستان سفر میکند.
وندی شرمن پیش از این، در جریان سفر خود به هند، روز پنجشنبه در یک مراسمی در بمبئی اظهار داشت که سفر وی به پاکستان “برای اهداف بسیار مشخص و محدودی” بوده است و در حال حاضر نمی خواهیم روابط گسترده ای با پاکستان داشته باشیم.
وی گفت: “این دیدار با هدف بسیار مشخص و محدودی انجام خواهد شد.” به نظر نمی رسد که ما در حال حاضر روابط گسترده ای با پاکستان داشته باشیم و هیچ علاقه ای به دیدن هند و پاکستان در کنار هم نداریم. ما در حال حاضر در این نقطه نیستیم و به این سمت هم حرکت نمی کنیم. “
وی در این مراسم در مرکز آنانتا آسپن در بمبئی صحبت کرد و افزود که سفر وی به پاکستان به دلایل خاصی انجام شده است و او در این مورد با دولت پاکستان صحبت خواهد کرد.
وندی شرمن در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر به پاکستان گفت که همه می خواهند بدانند که در حال حاضر در افغانستان چه می گذرد، ما می خواهیم همه طرف های درگیر در مورد مسئله افغانستان با هم همکاری کنند.
وی افزود: ما باید اطمینان حاصل کنیم که می توانیم امنیت همه طرفها از جمله هند و ایالات متحده را تضمین کنیم. بنابراین من به آنجا (پاکستان) می روم و نوع خاصی صحبت می کنم.
وقتی از وندی شرمن در مورد عملکرد طالبان سوال شد، وی اظهار داشت که طالبان به وعده های خود عمل نکرده اند.
“هیچکدام از ما در چند هفته گذشته طالبان را باور نکرده ایم و باور نخواهیم کرد. تا کنون آنها به قول خود پایبند نبوده اند.”
سفیر پیشین پاکستان آصف دورانی در مورد اظهارات وندی شرمن در سفر خود به پاکستان و هند گفت که شکی نیست که روابط ایالات متحده و پاکستان در حال حاضر در بن بست است.
“ایالات متحده در این بیانیه خشمگین است. آمریکا در منطقه شکست خورده است. کشورهای آسیای مرکزی از دادن پایگاه به آنها خودداری کرده اند و پاکستان تنها راه آنها برای رفتن به افغانستان بود و من فکر می کنم آنها در اینجا کاملاً شکست خورده اند.”
وی در مورد چشم اندازهای بهبود روابط پاکستان و آمریکا در آینده گفت که اکنون به نگرش ایالات متحده بستگی دارد.
باید دید برخورد آمریکا با منطقه چگونه خواهد بود. اگر هدف آنها شکست چین با کمک هند باشد، پاکستان متحد آنها نخواهد بود.
بی بی سی اردو
۲۰۲۱/۸/۱۰