راهی دشوار در پیش است، اما تغییر غیر قابل گریز می باشد

نشریۀ دیپلومات در شمارۀ اخیر خود در تاریخ ۷ اپریل ۲۰۲۱ به دستاوردهای دو دهه گذشته در افغانستان اشاره کرده، می‌نویسد سال گذشته را می‌توان یک نقطه عطف تلقی کرد، چون گفتگو‌های صلح آغاز شد و در ماه‌های نخست درگیری‌ها نیز اندکی کاهش یافت، زیرا کمک کنندگان بین‌المللی تعهدات را برای حمایت از افغانستان تجدید کرده اند.

به نوشته دیپلومات، اما متأسفانه هنوز توافق صلح حاصل نشده و از آغاز گفتگوهای بین افغان‌ها در ماه سپتمبر سال ۲۰۲۰ میلادی در شهر دوحه پایتخت قطر، درگیری‌ها شدت یافته است.

دیپلومات می‌نویسد، از نظر اقتصادی، از آغاز شیوع همه‌گیری ویروس کرونا، تولید ناخالص داخلی افغانستان پنج درصد کاهش یافته، کسر بودجه افزایش یافته، سرمایه گذاری کاهش یافته و صادرات افغانستان هم به شدت سقوط کرده است.

به اساس ارزیابی سازمان ملل متحد، حدود نصف نفوس افغانستان در سال جاری به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت و این رقم نظر به چهار سال قبل شش برابر افزایش را نشان می‌دهد.

نشریۀ دیپلومات می‌نویسد، مسیر آیندۀ آفغانستان هموار نخواهد بود، زیرا با توجه به تجارب بین‌المللی، کشورهایی که با مشکلات زیاد روبرو هستند، ممکن به صلح برسند، اما پایان جنگ امکان پذیر نخواهد بود.

به نوشته دیپلومات، ممكن است كشورهای كم درآمد طی ۵ تا ۱۰ سال، دوباره به جنگ برگردند و جنگ تا زمانی ادامه خواهد یافت که عایدات سرانۀ سالانه به ۵۰۰۰ دالر برسد. به این ترتیب افغانستان برای رسیدن به آن باید برای یک نسل، رشد متداوم اقتصادی هشت درصد در سال، داشته باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x