راه تجارت ابریشم کم هزینه ترین و نزدیک ترین است

سرمایه گذاری در پروژه های اساسی امروز در کشور می تواند نهادهای اقتصادی افغانستان عزیز را روز به روز یعنی در کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت بهبود بخشد و مردم افغانستان را از مشکلات متعدد اقتصادی نجات دهد، و قطعا این کار با تقویت روابط جهانی و همکاری با کشورهای منطقه ممکن است.

البته در سلسله پروژه های بزرگ اقتصادی یکی از این پروژه ها پروژه تاپی است که خط گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند امتداد می دهد و در کنار این پروژه دیگر پروژه اتصال کریدور واخان یا جاده ابریشم است.

نباید فراموش کرد که اتصال افغانستان به چین از طریق جاده ابریشم نقش بسیار مهمی در افزایش مبادلات تجاری و عواید افغانستان با کشورهای منطقه دارد، آنها علاقه مند هستند که افغانستان را به زودی با جاده ابریشم یا کریدور واخان وصل کنند.

البته اتصال افغانستان به چین از طریق جاده ابریشم نقش مهمی در افزایش مبادلات تجاری و عواید افغانستان با سایر کشورها دارد.

از سوی دیگر یکی از آرزوهای دیرینه چین ارتباط  با ایران و کشورهای عربی است که از طریق کریدور واخان با آنها مرتبط میشود. کریدور واخان تقریبا تکمیل شده است و هم افغانستان و هم چین علاقه مند به این هستند که از طریق کریدور واخان به هم وصل شوند.

اتاق تجارت و سرمایه گذاری نیز معتقد است که اتصال افغانستان با کشورهای منطقه از طریق دهلیز واخان کم هزینه ترین و نزدیک ترین راه تجارت افغانستان با کشورهای منطقه است.

کارشناسان اقتصادی نیز می گویند: ارتباط اقتصادی افغانستان با چین از طریق کریدور واخان می تواند از طریق تجارت بین دو کشور بر اقتصاد افغانستان تأثیر بگذارد.

نباید فراموش کرد که در تألیفات پژوهشی برخی از نویسندگان محترم درباره تاریخ ابریشم و مسیر باستانی به موارد زیر اشاره شده است:

راه ابریشم در کشور ما جاده ای باستانی و با ارزش اقتصادی است، این جاده که از افغانستان امروزی چندین صد کیلومتر گذشته است، در طول تاریخ برای دولت های حاکم از اهمیت سیاسی، نظامی و اقتصادی برخوردار بوده است.

این مسیر که مسیر شروع و پایان بین چهار ابرقدرت بزرگ بود از بسیاری از کشورها و تمدن های دیگر می گذشت و هر کشوری به نوبه خود از این مسیر سود اقتصادی می برد یکی کالاهای تجاری خود را حمل می کرد، و برخی از آنها وسایل مورد نیاز زندگی را از کشورهای دیگر می خریدند و از این طریق به کشور خود می آوردند و سپس برخی از آنها محصولات و تولیدات داخلی کشور خود را به بازارهای دیگر می فرستادند.

فرمانروایان کوشانی سهم خوبی در تجارت و اقتصاد و سیاست این مسیر داشتند و این مسیر نیز موقعیت خوبی به این فرمانروایی می بخشید. بازرگانان و کاروان های کشورهای مختلف نیز در این مسیر تردد می کردند، اکثر مردم از طریق تجارت در این مسیر فایده های زیادی میبردند.

پیشینه تاریخی راه ابریشم: برای اولین بار در سال 1877 جغرافیدان آلمانی فون ریختوفن اصطلاح جاده ابریشم را برای توصیف تجارت از چین به غرب ابداع کرد، زیرا ابریشم از بسیاری چیزهای دیگر با ارزش و گرانتر بود و چیز دلپذیری بود.

جاده ابریشم یکی از مسیرهای مهم و ارزشمند تجاری، اقتصادی و سیاسی باستانی محسوب می شود که تمدن ها، فرهنگ ها و اندیشه های کشورهای شرقی و غربی را به هم پیوند می دهد، این مسیر از سواحل شرقی مدیترانه آغاز شده و به قلب چین می رسیده است. طول این مسیر به 7000 کیلومتر و بر اساس روایت دیگر یازده هزار کیلومتر بود.

همچنین گفته شد که «افغانستان دارای موقعیت حساس، جغرافیایی و استراتژیک در قلب آسیا است که از یک سو شبه قاره هند و از سوی دیگر آسیای مرکزی و خاورمیانه را به هم متصل می کند».

افغانستان عزیز با موقعیت حساس جغرافیایی که دارد موقعیت استراتژیک خاصی نیز دارد و در مورد کوه های ناهموار این کشور گفته اند که این کوه های بلند عظمت و زیبایی این سرزمین پر افتخار و شهرهای بزرگ آن است.

کابل، جلال آباد، کنر، پکتیا، پکتیکا، غزنی، قندهار، هرات، بدخشان، غور و بامیان نیز از اهمیت نظامی استراتیژیک برخوردارند و این قلل مرتفع و خط الراس حایل بین شمال و جنوب آسیا و سنگرهای شکست ناپذیر مردم ما می باشد.

از این رو باید گفت که هدف افغانستان عزیز همیشه وصل است، افغان ها مردم متصل هستند نه جدا، اکنون افغانستان نه تنها دهلیز هوایی با دیگر کشورها دارد، بلکه از طریق زمینی نیز به بسیاری از کشورها متصل است.

به زودی به مرکز بزرگ ترانزیت و تجارت منطقه و جهان تبدیل می شود و کشورهای همسایه نیز می توانند از این مسیر استفاده کنند و به منطقه و در تجارت شرکت کرده و به جای سیاست های بد و اقدامات خودخواهانه به رقابت در بزرگترین بازار اقتصادی منطقه و جهان.

( هیواد / ۲۷ نومبر ۲۰۲۳)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x