رحمت الله نبیل، رئیس پیشین ریاست امنیت ملی افغانستان : طالبان بین بد و بدتر گیر مانده اند

رحمت الله نبیل، رئیس پیشین ریاست امنیت ملی افغانستان در مصاحبه اخیر با نشریه فارین پالیسی گفت که طالبان از زمان کنترل افغانستان بین بد و بدتر گرفتار شده اند و متحدان منطقه ای آنها در حال بازی دادن انها هستند. 

به گفته نبیل، زمانی که طالبان برای اولین بار به قدرت رسیدند او در کابل بود و دید که مردم با از طالبان استقبال کردند و ملا محمد عمر را یک رهبر کاریزماتیک می دیدند.

وی افزود: در آن زمان طالبان به عنوان فرشتگان نجات دیده می شدند زیرا افغانستان را از جنگ داخلی و هرج و مرج نجات دادند، اما اکنون وضعیت برعکس است، طالبان پس از یک نظام انحصاری و فاسد به قدرت رسیده اند.

به گفته نبیل، اکنون که بحران اقتصادی و انسانی به اوج خود رسیده است، زمستان خونین نزدیک است و طالبان با نسل جدیدی روبرو هستند که ۶۵ درصد جمعیت افغانستان را تشکیل می دهند و تا ۳۰ سال سن دارند.

به گفته رئیس پیشین امنیت ملی، طالبان بر خلاف بسیاری از کارمندان سابق امنیت ملی اکنون نه رهبر کاریزماتیکی مانند ملا عمر، نه موقعیت واحد و نه نقطه تعاملی با مردم دارند. در مقابل، مانند بسیاری از پرسونل سابق امنیت ملی، بسیاری در حال برنامه ریزی برای پیوستن به گروه داعش هستند که داعش نیز از آنها استقبال می کند.

نبیل افزود که رهبران طالبان قبلاً زنان کارمند در دولت و تکنوکرات‌های افغان را به مبارزان خود به عنوان کافر معرفی می‌کردند، اما اکنون نمی‌توانند خود را اداره کنند و اگر از آن کافران برای ایجاد یک سیستم استفاده شود، جنگجویان آنها از آنها رویگردان می‌شوند.

 رحمت الله نبیل همچنین گفت که ایران، روسیه، پاکستان و چین با این وضعیت از طالبان حمایت نخواهند کرد.

به گفته رئیس پیشین امنیت ملی، ایران اکنون به دلیل تصرف قدرت به صورت انحصاری و عدم تشکیل حکومت همه شمول توسط طالبان، به این گروه هشدار داده است.

نبیل در مورد روسیه گفت که از یک طرف ازبکستان را به همکاری با طالبان در پروژه های اقتصادی تشویق می کند، اما از طرف دیگر تاجیکستان را مرکز مقاومت در برابر طالبان قرار داده و یک بازی دوگانه انجام می دهد.

رئیس پیشین امنیت ملی نیز تحلیل مشابهی از چین دارد. او گفت که چین امیدوار بود که طالبان را از شر شبه نظامیان اویغور خلاص کند، اما اکنون مشخص شده است که طالبان نتوانسته این گروه را در خاک افغانستان کنترل کند.

رحمت الله نبیل همچنین به اختلافات داخلی طالبان و نقش پاکستان در این میان اشاره کرد و گفت که سراج الدین حقانی، معاون گروه طالبان و رهبر شبکه حقانی، وزارتخانه ها، گمرکات، میدان های هوایی، ریاست پاسپورت را از آن خود کرده است. 

وی وزارت دفاعی را که به یعقوب مجاهد پسر ملا عمر داده شده را ضعیف توصیف کرد و گفت که به دلیل جنگ نکردن افغانستان با هیچ کشور خارجی، ۶۰ تا ۷۰ هزار سرباز به این وزارت جذب خواهند شد.

او معتقد است که پاکستان نیز به تقویت و حمایت از شبکه حقانی در میان طالبان توجه زیادی دارد و می خواهد آن را در سیستم تکنوکرات های طرفدار پاکستان قرار دهد، اما به نظر می رسد که طالبان در این زمینه با او موافق نیستند.

این سیاستمدار افغان همچنین گفت که پاکستان به شدت نگران سقوط طالبان است و معتقد است که سرمایه گذاری پنج ساله اش در این گروه به هدر خواهد رفت.

به گفته نبیل، در عین حال، طالبان فاقد حمایت بین المللی، منطقه ای و داخلی و همچنین بی ثباتی اقتصادی، عدم درک حکومتداری و خطر جدی مقاومت در برابر زنان و نسل جوان هستند.

با توجه به همه اینها، او به این نتیجه رسیده است که طالبان هیچ تغییر اساسی نکرده است.

طالبان در مورد اظهارات نبیل اظهار نظری نکرده اند.
فارین پالیسی
۲۰۲۱/۲/۱۱

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x