روند صلح افغانستان دوباره جان می‌گیرد

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای خبری اعلام کرده است که زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه این کشور برای آشتی ملی در افغانستان، بار دیگر در راس هیئتی بلندپایه، راهی افغانستان، قطر و برخی کشوهای منطقه شده است.

آقای خلیل‌زاد این هیئت را که از نمایندگان نهادهای مختلف از جمله شورای امنیت ملی، وزارت دفاع و اداره توسعه بین‌المللی آمریکا تشکیل شده است، رهبری می‌کند.

حضور نماینده اداره توسعه بین‌المللی آمریکا یا «یو‌اس‌ اید» نشان می‌دهد که آمریکا در جریان مذاکرات با طرف‌های مختلف از جمله طالبان، بر ادامه حمایت پایدار اقتصادی کشورش از دولت آینده افغانستان تاکید دارد و از این حمایت‌ها به عنوان ابزاری برای رسیدن به توافق سیاسی و ایجاد دولت صلح استفاده می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است: «این هیئت در کابل با مقام‌های دولت افغانستان، سایر رهبران سیاسی و جامعه مدنی از جمله گروه‌های زنان دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد تا از دیدگاه‌های آنها در قبال روند صلح آگاه شود. این هیئت بر حمایت پایدار آمریکا از توسعه افغانستان، توافق سیاسی و پایان جنگ، تاکید خواهد کرد.»

این سفر پس از ماه‌ها سکوت و بی‌حرکتی در روند صلح افغانستان انجام می‌شود زیرا اگرچه نمایندگان نظام جمهوری افغانستان پس از عید فطر دوباره راهی قطر شده‌اند، اما هیچ مذاکره‌ای بین طالبان و نمایندگان دولت انجام نشده است.

خلیل‌زاد بر هر دو طرف نفوذ قابل توجهی دارد که می‌تواند به شروع مذاکرات و پیشرفت در جریان آن کمک کند.

بنا بر اعلام وزارت خارجه آمریکا، خلیل‌زاد در دوحه با دو طرف مذاکره‌کننده دیدار خواهد کرد تا آنها را به پیشرفت قابل لمس در راستای توافق سیاسی و حفظ دستاوردهای ۲۰ سال گذشته در جریان مذاکرات صلح تشویق کند.

انتظار می‌رود آقای خلیل‌زاد با رهبران کشورهای منطقه نیز درباره روند صلح دیدار و مذاکره کند.

برای دستیابی به توافق سیاسی بین طالبان و دولت پیش از خروج نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان، زمان اندکی باقی مانده است. آمریکا هم‌اکنون حدود ۲۵ درصد نیروهایش را از افغانستان بیرون کشیده است و می‌تواند تا ضرب‌الاجل ۱۱ سپتامبر امسال، افغانستان را به طور کامل ترک کند.

رسیدن به تفاهم یا توافق سیاسی پیش از خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان، برای حفظ دستاوردها و جلوگیری از جنگ داخلی مهم قلمداد می‌شود؛ چنانچه عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان هم گفته است که کشورش از وضعیت افغانستان نگران است و مسئله این کشور باید پیش از خروج کامل آمریکا، حل شود.
ایندپندنت
۲۰۲۱/۶/۶

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x