نرگس نهان، مدیر موسسه غیردولتی “برابری برای صلح و دموکراسی” با ابراز نگرانی از عقب نشینی نیروها گفت: “با عقب نشینی نیروها به نظر می رسد که جامعه مدنی دیگر برای جامعه بین المللی مانند گذشته مفید نباشد!”
این در حالیست که با خروج سفارت خانه ها از افغانستان، مساعدت کنندگان دیگر تمایلی برای حمایت از پروژه های جدید ندارند!
خانم نهان افزود: “ما به اندازه کافی درگیر بحث های سطح بالا نیستیم. غلب اوقات از زنان افغان فقط خواسته می شود تا در مورد حقوق زنان صحبت كنند، اما ما در مورد همه چیز از روند صلح گرفته تا شرایط منطقه ای ایده داریم!”
نجیبه ایوبی مدیر گروه رسانه ای کلید نیز اظهار داشت: “این اولین بار در بیست سال گذشته است که احساس می کنم واقعا تهدید می شوم!” در ماه های اخیر تعداد زیادی قتل هدفمند علیه ژورنالیست ها، اعضای جامعه مدنی، قضات و مقامات دولتی رخ داده است!
ایوبی به این نکته اشاره کرد که “وقتی مذاکرات را شروع می کنیم، اولین قدم باید موافقت با آتش بس باشد. فقط پس از آن می توانیم مذاکره کنیم. اما طالبان راه اشتباه را انتخاب کردند!”
ایوبی افزود: “آنها می خواهند با زور به قدرت برسند. یافتن توافق سیاسی بین دولت کابل و طالبان همچنان مهم است. اما امضای یک سند صلح ایجاد نمی کند!”
او اظهار داشت که افغانستان ۴۰ سال درگیر جنگ بوده است. بسیاری از خانواده ها خواستار عدالت هستند. اگر خواسته های عدالت برآورده نشود، جنگ ادامه خواهد یافت!
فیدز
۲۰۲۱/۱۴/۶