زنان قاضی در سایه تفنگ داوری می‌کنند

قاضی‌های زن در افغانستان، در زیر سایه تهدید طالبان، در یک گردهمایی در شهر کابل، درباره بهبود جایگاه زنان در نظام قضایی این کشور گفت‌وگو کردند. طالبان مخالف قضاوت زنان هستند و آن را با آیین‌های اسلامی ناسازگار می‌دانند.
این گردهمایی را که نخستین نشست انجمن قضات زن افغانستان است، بنیاد آلمانی مکس و سازمان تحقیق و توسعه حقوقی افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی در کابل برگزار کرده‌اند.
اعضای انجمن قاضی‌های زن که تعدادشان در افغانستان به ۳۰۰ نفر می‌رسد، در مورد گام‌های لازم در راستای تقویت حضور زنان در تمام سطوح نظام قضایی افغانستان و برآورده کردن اهداف راهبردی انجمن زنان قاضی، سخن گفتند.
این نهاد آلمانی می‌کوشد بین قضات زن آلمان و افغانستان، پلی ارتباطی برقرار کند تا دو طرف از تجربیات یکدیگر استفاده کنند.
یکی از دغدغه‌های اصلی زنان قاضی در افغانستان، که در این نشست مطرح شد، امنیت جانی آن‌ها است. سوءقصد و ترور قاضی‌ها و کارمندان نظام عدلیه و قضایی در افغانستان، از مدتی پیش شروع شده و در ماه‌های اخیر شدت گرفته است. تنها در دو ماه گذشته در افغانستان، پنج قاضی یا کارمند زن دادگاه‌ عالی، به ضرب گلوله افراد مسلح ناشناس کشته شدند.
دادستانی کل افغانستان نیز در گزارشی اعلام کرده است که از سال ۱۳۸۵ تاکنون، ۱۳۶ دادستان در رویدادهای تروریستی و جنایی در این کشور به قتل رسیده و از این میان، ۱۱ نفر آن‌ها فقط در سال جاری ترور شده‌اند.
قتل‌های هدفمند تنها محدود به قضات نیستند و بسیاری از فعالان مدنی که در سخنان و مصاحبه‌های خود، دیدگاه‌های افراطی را به چالش کشیدند، نیز هدف حملات خونین قرار گرفتند.
مقام‌های افغان، گروه طالبان را به تلاش برای حذف چندصدایی از طریق ترور اندیشمندان متهم می‌کنند اما پاسخ طالبان همواره این بوده است که آن‌ها در این سوءقصدها دست نداشته‌اند.
در گردهمایی امروز نیز زنان قاضی، با بررسی وضعیت امنیتی کشور و ترور اخیر دو قاضی زن در کابل، بر تامین امنیت بیشتر تاکید کردند. اعضای انجمن قضات زن در عین حال خود را متعهد می‌دانند که در نظام قضایی افغانستان به طرز لازم و شایسته‌ای ایفای نقش کنند.
(ایندپندنت)
2021/12/2

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x