جنبش اعتراضی “اتحاد وهمبستگی زنان” در واکنش به سخنان اخیر جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، مبنی بر کمک این گروه در سرکوب القاعده در افغانستان گفتند که طالبان با حذف زنان افغانستان را به قهقرا سوق میدهند.
این جنبش اعتراضی با راهاندازی همایشی در یک مکان سربسته در کابل، شعارهای “زنان خانهنشین، کینههای آتشین”، “ما در مقابل شما میایستیم، شرایط تان را نمیپذیریم”، “به رسمیت شناختن طالبان، ضایع کردن حق زنان”، “ما میمیریم، ما میجنگیم، اما طالبان را نمیپذیریم” را سر دادند.
این زنان معترض همچنان با بلندکردن تابلوهایی مدعی شدند که حمایت مالی امریکا از طالبان، منجر به تقویت تروریستان میشود و امریکا منحیث کشور بانی حقوق بشر به جای حمایت از طالبان، زنان محرومشدۀ افغانستان را حمایت کنند.
همچنان در خصوص آموزش این معترضان گفتند: “ما کسب علم و دانش را همسان با کشورهای اسلامی دنیا میخواهیم، نه نصاب مدرسهای طالبان، طالبان تروریست، دشمنان علم و دانش”.
به گفتۀ معترضان، طالبان با خانهنشین کردن زنان، کینههای آنان را شعلهور ساخته که این امر باعث قدرتمند شدن اعتراضات علیه طالبان خواهد شد.
آنان از جامعۀ بین المللی خواستند که طالبان را منحیث یک گروه زنستیز به رسمیت نشناسد.
طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ محدودیتهای فزایندهای را بر زنان و دختران این کشور وضع کردند. ممنوعیت کار زنان افغان با دفاتر سازمان ملل متحد، سازمانهای غیرحکومتی و نهادهای دپلوماتیک، منع آموزش در مکاتب متوسطه و تحصیلات عالی، ممانعت رفتن دختران و زنان افغان به پارکهای عمومی، ورزشگاهها و حمام بخشی از این محدودیتها است.
در آخرین مورد نیز طالبان به زنان آرایشگر یک ماه فرصت داده است تا فعالیت آرایشگاههای شان را به دلیل آنچه موارد “خلاف شریعت و اسراف” گفته اند، خاتمه دهند.
گرچه جامعه بینالمللی و سازمانهای بینالمللی بارها خواستار لغو این محدودیتهای طالبان شده اند، اما تا اکنون حکومت این گروه نه تنها از موضع خود عقبنشینی نکرده، بلکه ادعا نیز کرده است که حقوق شرعی زنان در افغانستان تامین است.
سازمانهای بینالمللی حقوق بشر این اقدامات حکومت طالبان را تبعیض جنسیتی سیستماتیک علیه زنان خوانده و از طالبان خواسته اند که تمام این محدودیتها را بردارند.