زندگی کودکان افغان در بحران کرونا اسف بار است!

افغانستان یکی از فقیرترین کشورها در جهان است و اقتصاد فقیر آن همچنان چالش های عظیمی را برای جمعیت این کشور به وجود می آورد.

در بین شهروندان، کم سن و سال ها به ویژه کودکان برای زندگی شاد و رفع نیازهای روزمره با چالش های فراوان رو به رو هستند! 

در یک بررسی، محققان تصریح کردند که تقریبا ۳ میلیون کودک در سراسر کشور در معرض بحران روزانه برای بقا هستند، ۲ میلیون مشغول فعالیت های ساختمانی و معدنی هستند و بیش از ۵ میلیون نفر قادر به حضور در مکاتب برای آموزش های ابتدایی نیستند!

خطر آدم ربایی اوضاع را وخیم‌ترکرده است. کودکان ربوده شده با آزار و اذیت جسمی روبرو هستند و اغلب مورد آزار جنسی قرار می گیرند. اکثر دختران نیز مجبور به ازدواج در کودکی می شوند! 

در مناطق توسعه یافته جهان، کودکان به یک محیط رشد مناسب دسترسی دارند در حالی که در افغانستان با مرمی های روی زمین افتاده بازی می کنند! 

براساس برخی گزارش های اخیر یونیسف، شرایط کودکان در کشورهایی که درگیر جنگ و درگیری هستند مانند عراق، سوریه، یمن، فلسطین و افغانستان بسیار بدتر است. شیوع گسترده کرونا نیز شرایط را بدتر کرده و به نظر می رسد که عواقب آن فاجعه بار است!

با توجه به طولانی شدن جنگ و بی ثباتی سیاسی، افغانستان در مقایسه با سایر کشورها همچنان در حوزه های اقتصاد، علم، آموزش و شاخص های اقتصادی و اجتماعی عقب مانده است و این اثرات مخربی بر جامعه خصوصا زنان و کودکان داشته است! 
کودکان مجبورند برای تهیه غذا کار کنند و برخی دختران در سنین کم ازدواج اجباری انجام می دهند! 

گزارشات یونیسف نشان می دهد که در پی شیوع گسترده بیماری کرونا، بیش از ۷/۳ میلیون کودک افغان در معرض خطر ابتلا به گرسنگی شدید قرار دارند. در چنین سناریویی، افغانستان ممکن است شاهد فاجعه انسانی از جمله مرگ ناشی از گرسنگی باشد!

در چنین شرایط دشواری این وظیفه دولت و جامعه جهانی است كه اقدامات لازم را برای كاهش رنجهای مردم انجام دهند. خاتمه جنگ، کاهش سطح فقر، بهبود امکانات آموزشی و ایجاد یک محیط امن ز جمله اقدامات لازم برای اطمینان از حضور کودکان در مدارس است. 

برای متوقف کردن به کارگیری کودکان به عنوان کارگر و مبارزه با بحران کودک کار، باید اقدامات لازم انجام شود! آینده کشور در گرو نقش این کودکان است!

(منافن)
۲۰۲۰/۵/۸ 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x