سه نهاد وابسته به سازمان ملل نسبت به پیامدهای اخراج مهاجران افغان از پاکستان و تاثیر آن بر زندگی کودکان هشدار دادند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل، یونیسف و سازمان بینالمللی مهاجرت روز جمعه نگرانی عمیق خود را در یک اعلامیه مشترک اعلام کردند.
این سه نهاد در اعلامیه خود نوشتند که طرح حکومت پاکستان برای اخراج مهاجران خارجی غیرقانونی، ایمنی و سلامت کودکان و خانوادههای مهاجران اخراجی را تحت تاثیر قرار میدهد.
اعلامیه افزوده که بیشتر مهاجرانی که در معرض خطر اخراج قرار دارند، افغان و نگران بازداشت و اخراج از پاکستان هستند، در حالی که افغانستان خود با بحران عمیق بشری و چالشهای حقوق بشری دستوپنجه نرم میکند و در آستانه زمستان سختی قرار دارد.
این نهادهای سازمان ملل افزودند که هم اکنون سه میلیون و سیصد هزار نفر در داخل افغانستان آواره داخلی هستند و از ۱۵ سپتامبر گذشته حدود ۱۶۰ هزار شهروند افغانستان از پاکستان بازگشتهاند.
طبق این بیانیه، ۸۶ درصد آنها خانوادههایی هستند که از ترس بازداشت به صورت اضطراری و بدون دریافت کمک به کشور خود بازگشتهاند.
بیانیه این سه سازمان وابسته به سازمان ملل افزوده است که کودکان اخراجی در زمان حرکت، مراکز بازداشت، عبور از مرزها و بازگشت به افغانستان با خطرهای جدی حفاظتی روبهرو هستند.
به نظر این نهادهای سازمان ملل، این کودکان با تهدیدهای فیزیکی، جدایی از خانوادهای خود، ترس و سوءاستفاده و بهرهکشی مواجه هستند. اعلامیه این سه نهاد افزوده است که دسترسی این کودکان به مراقبتهای بهداشتی و نیازهای اولیه مانند غذا و سرپناه ممکن است به شدت مختل شود.
فیلیپا کندلر، رئیس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان گفته است: «هرگونه بازگشتی باید داوطلبانه باشد و به صورت منظم و ایمن، با احترام کامل به حقوق آنها و حمایت از افراد نیازمند صورت گیرد.»
همچنین میو ساتو، نماینده سازمان بنن المللی مهاجرت، گفته است: «از مقامهای [پاکستان] میخواهیم که افراد آسیبپذیر از جمله کودکان و خانوادهها را مجبور به قبول شرایطی نکنند که جان خود را به خطر بیندازند و بازگردند.»
حکومت پاکستان حدود یک ماه پیش برای خروج مهاجران بدون مدرک اقامت قانونی ۲۸ روز مهلت تعیین کرد که از این کشور خارج شوند، در غیر آن از اول ماه نوامبر به زور اخراج خواهند شد.