ستانکزی: ممنوعیت دختران افغان از آموزش ناشی از طبیعت خود ما است نه شریعت

معین سیاسی وزارت خارجۀ حکومت سرپرست افغانستان بار دیگر به ادامۀ محرومیت دختران از آموزش واکنش نشان داده و گفته است که این تصمیم مطابق “شریعت اسلامی” نه، بلکه بر اساس “طبیعت” خود آنان گرفته شده است.

شیرمحمد عباس ستانکزی روز شنبه ۱۸ جنوری (۲۹ جدی) در نشستی در ولایت خوست گفت که “هیچ بهانه و دلیلی برای بسته‌ماندن مکاتب و دانشگاه‌ها به روی دختران در افغانستان وجود ندارد”.

طالبان پس از حاکمیت مجدد بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ محدودیت‌های زیادی را بر زنان و دختران در افغانستان وضع کرده اند. این گروه در سپتمبر ۲۰۲۱، آموزش دختران را در مکاتب متوسطه و لیسه منع و سپس در دسمبر ۲۰۲۲ زنان را از آموزش در دانشگاه‌ها و کار در سازمان‌های غیرحکومتی محروم کرد.

ستانکزی از رهبر طالبان خواست که هرچه زودتر دروازه‌های مکاتب و دانشگاه‌ها را به روی دختران باز کرده تا آنان بتوانند به فراگیری علم و دانش ادامه دهند.

او افزود: “در این زمینه هیچ بهانه و دلیلی وجود ندارد و نداشته است. در زمان جناب رسوال‌الله دروازۀ علم به روی مردان و زنان باز بود…امروز تمام دنیا به همین دلیل با ما درگیر اند و به همین دلیل از ما انتقاد می‌کنند. ما در راهی روان استیم که ناشی از طبیعت خود ما است، نه از شریعت.”

به گفتۀ این مقام ارشد حکومتی، از میان ۴۰ میلیون نفوس افغانستان، بی‌عدالتی در برابر ۲۰ میلیون آن توسط این گروه جریان دارد. استانکزی اضافه کرد که آنان در روز قیامت در این مورد به دختران و زنان پاسخگو اند.

ستانکزی اضافه کرد: “میراث به زنان داده نمی‌شود، زنان تعیین حق خود را ندارند، آنان به بد داده می‌شوند، اجازۀ تعلیم به آنان را نمی‌دهیم، آنان را به مسجد و مدرسه‌ها اجازه نمی‌دهیم، مکاتب و دانشگاه‌ها را بسته‌ کرده‌ایم و پس آیا ما در مسیر شریعت روان استیم؟.”

این نخستین بار نیست که معاون وزارت خارجهٔ حکومت سرپرست به حمایت از آموزش دختران بالاتر از صنف ششم صحبت می‌کند.

این مقام حکومتی پیش از این نیز چندین بار از بسته‌ماندن مکاتب و دانشگاه‌ها به روی دختران انتقاد کرده و در آخرین مورد گفته بود که نباید در‌های علم به روی کسی بسته شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x