سران ‘جی۷’: ادامه کمک‌ها به افغانستان مشروط به پیشرفت در گفتگوهای صلح است!

اگرچه نبردها در افغانستان هر روز بیشتر گرم می‌شود، اما هفت کشور پیشگام اقتصادی یا جی۷ کمک‌های انکشافی خود به افغانستان را به یک روند صلح موفق و رسیدن به مذاکرات پیوند داده‌اند.

کانادا، فرانسه، جرمنی، ایتالیا، جاپان، بریتانیا و امریکا در یک اعلامیه مشترک گفته‌اند که ادامه کمک‌ها به افغانستان وابسته به اجرای تعهدات انجام شده در نشست ژنو سال ۲۰۲۰ است و افزودند که از کمک‌های خود برای برآوردن آرمان‌های مردم افغانستان استفاده می‌کنند‌.

حکومت افغانستان هنگام نشست ژنو در سال ۲۰۲۰ با جامعه جهانی تعهد کرد که تلاش‌های همه جانبه به هدف رسیدن به صلح، مبارزه با فساد، انکشاف متوازن حقوق بشر خواهد کرد.

در همین‌حال ۷ کشور پیشگام اقتصادی خواستار توقف جنگ در افغانستان شده و افزوده اند که خشونت‌ها باید به‌گونه پایان یابد که زمینه برای آتش‌بس همه‌جانبه و همیشگی فراهم‌ شود.

کشورهای G۷ یک توافق سیاسی پایدار که زمینه‌ساز صلح عادلانه باشد را به نفع همه افغانان دانسته و برای دستیابی به این هدف از مذاکرات صلح در دوحه و همچنین نشست استانبول حمایت کرده‌اند.

این کشورها از حزب‌های فعال و گروه‌های سیاسی در افغانستان خواسته‌اند که تعهد خود به صلح را نشان دهند و بر حفظ‌ و حمایت از حقوق زنان، جوانان، اقلیت‌ها و دستاوردهای ۲۰ سال گذشته در گفت‌وگوهای صلح تأکید کنند.

جی۷ همچنین از کشورهای منطقه خواسته تا به تلاش‌های مشترک خود در روند صلح افغانستان ادامه دهند.

این‌ کشورها مسوولیت حمله به غیر نظامیان، خبرنگاران، فعالان مدنی و حقوق بشری را به دوش طالبان انداخته و خواستار توقف هرچه زودتر آن شده‌اند.

اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی گروه طالبان نه تنها که این ادعا را رد می‌کند بل از این‌ کشورها نیز می‌خواهد تا از دخالت در امور افغانستان خودداری کنند.

هرچند حکومت افغانستان در باره اعلامیه کشورهای جی۷ چیزی نگفته‌ اما طالبان را به افزایش خشونت‌ها و انتخاب جنگ به‌جای صلح متهم می‌کند.

کشورهای جی۷ در حالی بر اهمیت پیش‌برد گفت‌وگوهای صلح و ورود به مرحله جدیدی در افغانستان تأکید می‌کنند که این کشورها در ارایه کمک‌های بشری، انکشافی و سایر کمک‌ها به افغانستان نقش فعالی دارند و بیش‌تر تعهدات انجام شده در نشست ژنو نیز به دوش همین کشورها می‌باشد.
ازادی رادیو
۲۰۲۱/۶/۵

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x