سرنوشت نامشخص ۳۰۰ مهاجر اخراجی از آمریکا در پاناما؛ بلاتکلیفی و فشار برای بازگشت

به گفته مقامات، بیش از ۴۰ درصد از این مهاجران حاضر به بازگشت داوطلبانه به کشورهای خود نیستند. برخی از مهاجران در اتاق‌های هتل، پیام‌هایی مانند “کمک” و “ما در کشورمان امنیت نداریم” را به پنجره‌ها چسبانده‌اند.

این مهاجران از ۱۰ کشور عمدتاً آسیایی، از جمله ایران، هند، نپال، سریلانکا، پاکستان، افغانستان، چین و چند کشور دیگر هستند. ایالات متحده به ‌دلیل مشکلات دیپلماتیک، امکان اخراج مستقیم به برخی از این کشورها را ندارد، بنابراین پاناما به‌ عنوان یک نقطه ترانزیتی استفاده می‌شود. انتظار می‌رود کاستاریکا نیز پروازی مشابه برای مهاجران اخراجی از کشورهای ثالث دریافت کند.

فرانک آبریگو، وزیر امنیت پاناما، روز سه ‌شنبه اعلام کرد که این مهاجران بر اساس توافقنامه ‌ای بین پاناما و ایالات متحده، تحت مراقبت‌های پزشکی و تغذیه قرار دارند.

دولت پاناما موافقت کرده است که به‌ عنوان یک “پل ارتباطی” یا کشور ترانزیتی برای مهاجران اخراج ‌شده عمل کند، در حالی که تمام هزینه‌های این عملیات را آمریکا تقبل کرده است. این توافقنامه اوایل ماه جاری و پس از سفر مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، به پاناما اعلام شد.

خوزه رائول مولینو، رئیس‌جمهور پاناما، که تحت فشارهای سیاسی ناشی از تهدید ترامپ مبنی بر بازپس‌ گیری کنترل کانال پاناما قرار دارد، پنجشنبه گذشته از ورود نخستین پرواز مهاجران اخراج‌ شده خبر داد.

بازداشت و وضعیت نامشخص قانونی این مهاجران در پاناما نگرانی ‌هایی ایجاد کرده است، به ‌ویژه پس از انتشار تصاویری از مهاجرانی که از پنجره‌های طبقات بالای هتل بیرون را نگاه کرده و پیام‌های درخواست کمک را نمایش می‌دهند.

آبریگو ادعا کرد که این مهاجران “بازداشت نشده‌اند”، هرچند آن‌ها اجازه خروج از اتاق‌های هتل را ندارند و این مکان تحت نظارت پلیس است.

وی افزود که ۱۷۱ نفر از ۲۹۹ مهاجر با کمک سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) و آژانس پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) با بازگشت داوطلبانه به کشورهایشان موافقت کرده‌اند. نهادهای وابسته به سازمان ملل در حال مذاکره با ۱۲۸ مهاجر باقی‌مانده برای یافتن مقصدی در کشورهای ثالث هستند. به گفته آبریگو، یک شهروند ایرلندی که در میان اخراجی‌ها بود، به کشورش بازگشته است.

آن دسته از مهاجرانی که حاضر به بازگشت داوطلبانه نیستند، به ‌طور موقت در یک مرکز نگهداری در منطقه دورافتاده داریِن که طی سال‌های اخیر مسیر عبور صدها هزار مهاجر به سوی شمال بوده است، نگهداری خواهند شد.

دفتر دادستان حقوق بشر پاناما قرار است جزئیات بیشتری درباره وضعیت این مهاجران ارائه دهد.

گزارشی از نشریه واشنگتن پست

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x