سعادت و توسعه در انتظار افغانستان صلح امیز است!

افغانستان از زمان استقلال خود شاهد فراز و نشیبهای بسیاری بوده است. در حال حاضر وقتی کسی نام افغانستان را می شنود، تصویری از جنگ، فقر و عقب ماندگی به ذهن او می رسد. اما چند دهه پیش اینگونه نبود!

افغانستان در دهه ۱۹۲۰ خطوط ریلی و تراموای داشت. گردشگران خارجی در دهه ۱۹۴۰ آزادانه در سرک های کابل و ولایات این کشور قدم می زدند. در سال ۱۹۸۸ عبدالاحد مهمند نخستین فضانورد افغان و چهارمین مسلمانی بود که به فضا سفر کرد!

یک جمله معروف وجود دارد که افغانستان کشوری است که وقتی کسی به تصاویر باشکوه گذشته آن نگاه می کند، فکر می کند که آینده ی این کشور تجسم شده است!

درست پس از اعلام استقلال، شاه امان الله خان اصلاحات اجتماعی را آغاز کرد، افغانستان را مدرن و صنعتی کرد و روابط سیاسی و تجاری این کشور را با اروپا و آسیا گسترش داد.

او فصل جدیدی را در افغانستان مدرن آغاز كرد و قانون اساسی معاصر را تصویب كرد كه شامل حقوق برابر و آزادی فردی برای همه شهروندان است.

ظاهر شاه از سال ۱۹۳۳ تا سال ۱۹۷۳ بر افغانستان حكومت كرد. در این مدت او روابط دیپلماتیک را با چندین ملت گسترش داد. او متحد عربستان و دوست نزدیک ملک عبدالعزیز، پادشاه سعود و ملک فیصل بود!

اگرچه افغانستان در اثر درگیری از بین رفته است، مردم افغانستان از گذشته آموخته اند و با احتیاط به سمت توافق صلح آینده پیش می روند. اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان تمام تلاش خود را کرده است تا صلح به سرانجام برسد!

این امر به فرصتهای مشابه بسیاری دیگر منجر شد و امیدهای افغانها را برای افغانستان صلح آمیز و پایدار تقویت کرد.

انتظار می رود مذاکرات صلح مستقیم بین جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در هفته های آینده آغاز شود و امیدواری های افغان ها را برای آینده ای بهتر و مرفه تر افزایش دهد.

اگر صلح پیروز شود و اگر فرصتی فراهم شود، افغان ها استعداد و توانایی زیادی برای نشان دادن دارند.  زعفران کشور، میوه های تازه و شیرین و میوه های خشک بی نظیر جایگاه خوبی در بازار کشورهای آسیایی بخصوص عربی پیدا کرده است!

افغان ها بار دیگر انتظار دارند که خاطرات گذشته را زنده کنند و مشتاقانه در آینده نزدیک گردشگران خارجی را  بپذیرند!
(عرب نیوز)
۲۰۲۰/۱۸/۸

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x