سعادت و توسعه در انتظار افغانستان صلح امیز است!

افغانستان از زمان استقلال خود شاهد فراز و نشیبهای بسیاری بوده است. در حال حاضر وقتی کسی نام افغانستان را می شنود، تصویری از جنگ، فقر و عقب ماندگی به ذهن او می رسد. اما چند دهه پیش اینگونه نبود!

افغانستان در دهه ۱۹۲۰ خطوط ریلی و تراموای داشت. گردشگران خارجی در دهه ۱۹۴۰ آزادانه در سرک های کابل و ولایات این کشور قدم می زدند. در سال ۱۹۸۸ عبدالاحد مهمند نخستین فضانورد افغان و چهارمین مسلمانی بود که به فضا سفر کرد!

یک جمله معروف وجود دارد که افغانستان کشوری است که وقتی کسی به تصاویر باشکوه گذشته آن نگاه می کند، فکر می کند که آینده ی این کشور تجسم شده است!

درست پس از اعلام استقلال، شاه امان الله خان اصلاحات اجتماعی را آغاز کرد، افغانستان را مدرن و صنعتی کرد و روابط سیاسی و تجاری این کشور را با اروپا و آسیا گسترش داد.

او فصل جدیدی را در افغانستان مدرن آغاز كرد و قانون اساسی معاصر را تصویب كرد كه شامل حقوق برابر و آزادی فردی برای همه شهروندان است.

ظاهر شاه از سال ۱۹۳۳ تا سال ۱۹۷۳ بر افغانستان حكومت كرد. در این مدت او روابط دیپلماتیک را با چندین ملت گسترش داد. او متحد عربستان و دوست نزدیک ملک عبدالعزیز، پادشاه سعود و ملک فیصل بود!

اگرچه افغانستان در اثر درگیری از بین رفته است، مردم افغانستان از گذشته آموخته اند و با احتیاط به سمت توافق صلح آینده پیش می روند. اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان تمام تلاش خود را کرده است تا صلح به سرانجام برسد!

این امر به فرصتهای مشابه بسیاری دیگر منجر شد و امیدهای افغانها را برای افغانستان صلح آمیز و پایدار تقویت کرد.

انتظار می رود مذاکرات صلح مستقیم بین جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در هفته های آینده آغاز شود و امیدواری های افغان ها را برای آینده ای بهتر و مرفه تر افزایش دهد.

اگر صلح پیروز شود و اگر فرصتی فراهم شود، افغان ها استعداد و توانایی زیادی برای نشان دادن دارند.  زعفران کشور، میوه های تازه و شیرین و میوه های خشک بی نظیر جایگاه خوبی در بازار کشورهای آسیایی بخصوص عربی پیدا کرده است!

افغان ها بار دیگر انتظار دارند که خاطرات گذشته را زنده کنند و مشتاقانه در آینده نزدیک گردشگران خارجی را  بپذیرند!
(عرب نیوز)
۲۰۲۰/۱۸/۸

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x