سقوط نظام را با چشم خود دیدیم!

نشریه اینترسپت با تهیه گزارشی از سرباز فراری حکومت پیشین تحت عنوان “سقوط نظام را با چشم خود دیدیم” عنوان کرده است که:

(وضعیت سربازان فراری در خارج از کشور بسیار وخیم است. انها یا بیکار و در پی یافتن کار هستند و یا در کارهای سطح پایینی با معاشات کم، در حال زندگی هستند. انها عنوان می کنند که از سقوط حکومت دچار شوک شده اند و بسیاری از انها، حتی شب ها نمی توانند به خواب بروند.)

شکست جنگ عمدتاً به خاطر آمریکایی‌ها نبود، زیرا از سال 2001 می‌توانستند هر سال عقب‌نشینی کنند و شاهد فروپاشی دولت افغانستان به همان سرعت باشند. در عوض، این فروپاشی، محصول یک طبقه سیاسی فاسد افغانستان بود که هنوز در قبال شکست های خود پاسخگو نبوده است.

گزارش های خبری اخیر در مورد زندگی لوکس و مجلل مقامات سابق افغانستان در کشورهای عربی، ترکیه و غرب، انها را شگفت زده نمی کند. آنها لکه ننگی برای مردم افغانستان محسوب می شوند.

فساد گسترده توسط مقامات حکومتی از ابتدا تا سقوط نظام باعث این وضعیت شده است. افغانستان از نگاه مقامات حکومتی مانند یک شرکت سهامی بود که هرکسی براساس مقدار سهم خود، از آن برداشت می کرد.

اقای اکبری از قومندانان پیشین حکومت عنوان می کند که سالها در گزارشاتم در مورد وضعیت و کمبودی های ارتش افغانستان ذکر می کردم که متاسفانه نادیده گرفته می شد. برای مثال در اکتبر 2018، هنگامی که از پایگاه نظامی در یکی از ساحات ولایت غزنی بازدید می کردم که اخیرا هم محل درگیری های شدید بین ارتش و طالبان بود. نیروهای ارتش وقت خود را صرف جمع اوری چوب برای پخت غذاهایشان می کردند  در حالیکه جنگ شدت پیدا کرده بود و جریان داشت.

علاوه بر نابرابری وقیحانه اقتصادی بین خود و مقامات بلندپایه دولت افغانستان، احساس رها شدن و نادیده گرفته شدن که بسیاری از سربازان همین احساس را داشتند، بازگشت به خانواده‌هایشان را منطقی می دانستند تا برای رهبرانی که به  دبی یا ترکیه فرار کرده بودند.

اقای اکبری در پایان گفته است که این خیانت بزرگی بود که حکومت بر ما کرد و ما را رها ساخت. انها خودشان به مکان های امن گریختند و به عیش و نوش های خود ادامه میدهند لکن ما در گرفتاری های دنیا غرق هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x