شهباز شریف: حملات تی‌تی‌پی از خاک افغانستان پذیرفتنی نیست

بر اساس گزارش رسانه‌ها، شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان، روز چهارشنبه ۲۴ جولای (سوم اسد) در سخنرانی‌اش در جلسه کابینۀ حکومت پاکستان گفت که حملات گروه تحریک طالبان پاکستان در این کشور با استفاده از خاک افغانستان “پذیرفتنی” نیست.

به گزارش رسانه‌های پاکستانی، شریف به افزایش حملات هراس‌افگنانه در ایالت‌های خیبرپشتونخوا و بلوچستان اشاره کرد و گفت که در این حملات منسوبان اردو، پولیس و غیرنظامیان کشته می‌شوند.

او درباره نقش افغانستان در افزایش حملات تروریستی در پاکستان گفت که حکومت وی با طالبان در تماس است و خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان نیز به همین دلیل به افغانستان سفر کرده بود.

شریف افزود: “چگونه این امکان وجود دارد؟ ما بدون هیچ شکایتی میزبان هزاران نفر از مردم آنها هستیم. ما با آنها مانند برادران خود رفتار می‌کنیم و هرگز آنها را [بار دوش خود] نخوانده ایم. اما به ما، برای شهروندان ما و برای زندگی مسالمت‌آمیز و تجارت میهن ما، انعامی در قالب تی‌تی‌پی اعطا شد، این به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست.”

صدر اعظم پاکستان تاکید کرد که کشورش آمادۀ رویارویی با هر شرایطی است، زیرا به گفتۀ وی اردوی “شجاع” پاکستان برای حفظ و حراست از این کشور قربانی داده و پاکستان نیز آماده حفاظت از شهروندان خود است.

پس از افزایش حملات هفته‌های پسین مخالفان مسلح بر نیروهای امنیتی پاکستان، دیگر مقامات ارشد این کشور نیز از حملات تحریک طالبان پاکستان و استفاده از خاک افغانستان در این حملات ادعاهایی را مطرح کرده و از حکومت طالبان خواسته اند که به گونۀ جدی علیه ستیزه‌جویان این گروه اقدام کند.

در آغاز هفته گذشته مهاجمان مسلح به یک پایگاه نظامی در ساحۀ بنو در ایالت خیبرپشتونخوا حمله کردند که به گفتۀ اردوی پاکستان در آن هشت سرباز پاکستانی و ده مهاجم کشته شدند.

مسوولیت این حمله را گروه حافظ گل‌بهادر به عهده گرفته است، گروهی که به گفتۀ اردوی پاکستان، در افغانستان پناهگاه دارد و فعالیت‌های خود را از آنجا طراحی می‌کند.

آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان روز سه شنبه ۲۳ جولای (دوم اسد) گروه تحریک طالبان پاکستانی “تی‌تی پی” را به عنوان خط سرخ این کشور یاد کرد و گفت که فعالیت گروه‌های دهشت‌افگن در افغانستان، علاوه بر پاکستان، سایر کشورهای همسایه را نیز نگران کرده است.

درانی در کنفرانسی زیر نام “روابط، تهدیدها و فرصت‌های افغانستان و پاکستان” در انستیتیوت مطالعات منطقه‌ای در اسلام‌آباد گفت:

“هراس‌افگنی ناشی از افغانستان نه تنها برای پاکستان، بلکه برای سایر همسایگان مانند چین، ایران، تاجیکستان و اوزبیکستان نیز مسلۀ نگران‌کننده است.”

نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان از حکومت طالبان خواست تا بر ضد گروه‌های دهشت‌افگن اقدام کند و افزود که پاکستان مایل به برقراری امنیت و ثبات در افغانستان است و حکومت این کشور از صبر و بردباری در برابر حکومت طالبان کار می‌گیرد.

حکومت طالبان تا اکنون در مورد اظهارات اخیر آصف درانی واکنشی نشان نداده است، اما شماری از مقامات ارشد طالبان، به شمول ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی این گروه، ادعای اسلام‌آباد مبنی بر استفاده از خاک افغانستان علیه نیروهای امنیتی پاکستان را رد کرده اند.

رییس عمومی استخبارات حکومت طالبان، گزارش‌ها دربارۀ حضور گروه‌های افراطی در افغانستان را تلاش شبکه‌های استخباراتی برای بدگمانی در منطقه خوانده و از پیامد آن هشدار داده است.

عبدالحق وثیق که امروز پنجشنبه ۲۵ جولای (چهارم اسد) در نشستی در کابل صحبت می‌کرد، گفت که تبلیغات رسانه‌ای در مورد حضور گروه‌های مختلف در افغانستان صحت ندارد. بلکه سیاسی و با هدف گمراه کردن اذهان عمومی است.

مرکز مطالعات امنیتی و پژوهشی در پاکستان به تازگی در گزارشی گفته است که در سه ماه گذشته، ۲۴۰ حملهٔ دهشت افگنی و عملیات ضد دهشت افگنی در پاکستان انجام شده و در آن دست‌کم ۳۸۰ نفر – ۲۳۶ غیرنظامی و اعضای نیروهای امنیتی پاکستانی و ۱۲۴ تندرو – کشته شده اند.

بر اساس گزارش این نهاد، ۸۷ در صد این رویدادها و ۹۲ در صد تلفات، در ایالت‌های خیبرپشتونخواه و بلوچستان صورت گرفته است، دو ایالت پاکستان که با افغانستان هم‌مرز است. مسوولیت اکثر این حملات را گروه تحریک طالبان پاکستان به دوش گرفته است.

تحریک طالبان پاکستان گفته است که در شش ماه نخست سال جاری حدود ۵۰۰ حمله را در این کشور انجام داده است. این گروه گفته است که اکثریت حملات آن در ایالت خیبرپشتونخواه انجام شده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x