شورای امنیت سازمان ملل متحد: جنگ افغانستان به مرحله خونین آن رسیده است

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز گذشته در یک نشست اضطراری که حکومت افغانستان خواستار آن شده بود، وضعیت افغانستان را مورد بحث قرار داد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد دیروز(جمعه، ۱۵ اسد) در یک نشست اضطراری اعلام کرد که جنگ در افغانستان به مرحله‌ای خونین و مخرب آن رسیده است.

در این نشست که به تقاضای حکومت افغانستان دایر شده بود، دیبرا لاینز رئیس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما)، شهرزاد اکبر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، نمایندۀ افغانستان و نمایندگان سایر کشورها در مورد وضعیت جاری افغانستان گفتگو کردند.

دیبرا لاینز رئیس یوناما طالبان را مسئول وخامت اوضاع دانسته گفت، طالبان وعده کرده بودند که جنگ در افغانستان را از طریق گفتگو حل و فصل کرده، حیات افراد ملکی را به خطر نمی‌اندازند.

او گفت: “با آغاز حملات طالبان، صرف در یک ماه گذشته حدود یکهزار فرد ملکی در افغانستان کشته شده اند.”

خانم لاینز گفت: “ما امروز این فرصت را داریم که از یک وضعیت فاجعه بار در افغانستان جلوگیری کنیم. من با اطمینان می‌توانم بگویم که چنین فاجعه‌ای پیامدهای گسترده‌ای فراتر از سرحدات افغانستان خواهد داشت. من معتقدم که شورای امنیت و به طور کلی جامعه‌ای بین‌المللی می‌تواند از بسیاری احتمالات بد، جلوگیری کند.”

در این نشست رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان طالبان را متهم کرد که اهداف ملکی و نظامی را در کابل و دیگر ولایات، یکسان هدف قرار می‌دهند.

شهرزاد اکبر با اشاره به حمله مرگبار بر دواخان مینه پال رئیس مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت افغانستان گفت: “انکار ظالمانۀ طالبان مبنی بر این‌که نمی‌خواهند مقامات دولتی را به حیث فرد ملکی بپذیرند و در کابل، کندهار، غزنی و سایر مناطق کشور به قتل آنها ادامه می‌دهند. علاوه بر تخطی‌های روزمره از قوانین جنگ، دستاورد‌های حقوق بشر در افغانستان با تهدید مواجه ساخته و با تشدید جنگ‌ها در حال محدود شدن است.”

پس از نشست دیروز شورای امنیت، غلام محمد اسحق‌زی نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد در یک کنفرانس خبری گفت: “ما از اظهارات امروزی و قبلی شورای امنیت که با یک صدا گفتند، حکومتی را که در افغانستان به زور به قدرت برسد به رسمیت نمی‌شناسد و هیچ کشور به چنین حکومت مشروعیت نمی‌بخشد، مگر اینکه به طور دموکراتیک انتخاب شود، استقبال می‌کنیم.”

نماینده ایالات متحدۀ امریکا در این نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت، طالبان باید بشنوند که حکومت از طریق زور نظامی و احیای امارت اسلامی آنها، برای جامعۀ جهانی غیرپذیرفتنی است.

نماینده بریتانیا گفت که طالبان باید آگاه باشند که در صورت ادامۀ عملیات نظامی با عواقب وخیم آن روبرو خواهند شد و بریتانیا حکومتی را که در افغانستان به زور به قدرت برسد، به رسمیت نمی‌شناسد.

نشست اضطراری دیروز شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بحث در مورد وضعیت افغانستان به درخواست حکومت افغانستان و به ابتکار هند که در حال حاضر ریاست این شورا را بر عهده دارد، دایر شده بود.

در این نشست، پنج عضو دایمی شورای امنیت و نمایندگان سایر کشورها، خواستار حفاظت از افراد ملکی در جریان درگیری‌های جاری در افغانستان شده اند.
ازادی رادیو
۲۰۲۱/۷/۸

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x