شورای امنیت سازمان ملل متحد: جنگ افغانستان به مرحله خونین آن رسیده است

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز گذشته در یک نشست اضطراری که حکومت افغانستان خواستار آن شده بود، وضعیت افغانستان را مورد بحث قرار داد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد دیروز(جمعه، ۱۵ اسد) در یک نشست اضطراری اعلام کرد که جنگ در افغانستان به مرحله‌ای خونین و مخرب آن رسیده است.

در این نشست که به تقاضای حکومت افغانستان دایر شده بود، دیبرا لاینز رئیس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما)، شهرزاد اکبر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، نمایندۀ افغانستان و نمایندگان سایر کشورها در مورد وضعیت جاری افغانستان گفتگو کردند.

دیبرا لاینز رئیس یوناما طالبان را مسئول وخامت اوضاع دانسته گفت، طالبان وعده کرده بودند که جنگ در افغانستان را از طریق گفتگو حل و فصل کرده، حیات افراد ملکی را به خطر نمی‌اندازند.

او گفت: “با آغاز حملات طالبان، صرف در یک ماه گذشته حدود یکهزار فرد ملکی در افغانستان کشته شده اند.”

خانم لاینز گفت: “ما امروز این فرصت را داریم که از یک وضعیت فاجعه بار در افغانستان جلوگیری کنیم. من با اطمینان می‌توانم بگویم که چنین فاجعه‌ای پیامدهای گسترده‌ای فراتر از سرحدات افغانستان خواهد داشت. من معتقدم که شورای امنیت و به طور کلی جامعه‌ای بین‌المللی می‌تواند از بسیاری احتمالات بد، جلوگیری کند.”

در این نشست رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان طالبان را متهم کرد که اهداف ملکی و نظامی را در کابل و دیگر ولایات، یکسان هدف قرار می‌دهند.

شهرزاد اکبر با اشاره به حمله مرگبار بر دواخان مینه پال رئیس مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت افغانستان گفت: “انکار ظالمانۀ طالبان مبنی بر این‌که نمی‌خواهند مقامات دولتی را به حیث فرد ملکی بپذیرند و در کابل، کندهار، غزنی و سایر مناطق کشور به قتل آنها ادامه می‌دهند. علاوه بر تخطی‌های روزمره از قوانین جنگ، دستاورد‌های حقوق بشر در افغانستان با تهدید مواجه ساخته و با تشدید جنگ‌ها در حال محدود شدن است.”

پس از نشست دیروز شورای امنیت، غلام محمد اسحق‌زی نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد در یک کنفرانس خبری گفت: “ما از اظهارات امروزی و قبلی شورای امنیت که با یک صدا گفتند، حکومتی را که در افغانستان به زور به قدرت برسد به رسمیت نمی‌شناسد و هیچ کشور به چنین حکومت مشروعیت نمی‌بخشد، مگر اینکه به طور دموکراتیک انتخاب شود، استقبال می‌کنیم.”

نماینده ایالات متحدۀ امریکا در این نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت، طالبان باید بشنوند که حکومت از طریق زور نظامی و احیای امارت اسلامی آنها، برای جامعۀ جهانی غیرپذیرفتنی است.

نماینده بریتانیا گفت که طالبان باید آگاه باشند که در صورت ادامۀ عملیات نظامی با عواقب وخیم آن روبرو خواهند شد و بریتانیا حکومتی را که در افغانستان به زور به قدرت برسد، به رسمیت نمی‌شناسد.

نشست اضطراری دیروز شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بحث در مورد وضعیت افغانستان به درخواست حکومت افغانستان و به ابتکار هند که در حال حاضر ریاست این شورا را بر عهده دارد، دایر شده بود.

در این نشست، پنج عضو دایمی شورای امنیت و نمایندگان سایر کشورها، خواستار حفاظت از افراد ملکی در جریان درگیری‌های جاری در افغانستان شده اند.
ازادی رادیو
۲۰۲۱/۷/۸

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x