ضرورت تغییر طالبان

پس از تسلط برق آسای طالبان بر کل افغانستان، جهان با نگرانی نظاره گر و منتظر گام های بعدی این گروه بوده است. با تشدید بررسی‌های بین‌المللی، اجماع فزاینده‌ای در مورد اصول کلیدی وجود دارد که طالبان باید برای به رسمیت شناختن آن‌ها به‌عنوان یک مرجع قانونی از آنها استفاده کنند. جهان از طالبان می‌خواهد که به حقوق بشر احترام بگذارند، آزادی رسانه ها را تضمین کنند، آموزش زنان را ارتقا دهند، یک دولت فراگیر ایجاد کنند و خود را با نظم بین‌المللی تطبیق دهند.

همانطور که آگاه هستیم حقوق بشر به عنوان بستری برای ایجاد یک جامعه عادلانه و دلسوز عمل می کند که اصول آن شامل حق زندگی، آزادی و امنیت و حفظ کرامت و برابری برای همه افراد، صرف نظر از پیشینه و عقبه آنها می باشد. سابقه طالبان در این زمینه با موارد قبلی نقض شدید حقوق بشر نگران کننده است. به رسمیت شناختن بین المللی به تعهد این گروه به احترام به این حقوق اساسی بشر بستگی دارد. با حصول اطمینان از رعایت حقوق هر افغان، طالبان می توانند ثابت کنند که رهبری آنها در حال تکامل است و نشان دهند که با انتظارات جهانی هماهنگ می شوند. احترام به حقوق بشر همچنین به معنای رسیدگی به نگرانی‌ها در مورد امنیت افغان‌ها، به‌ویژه آن‌هایی است که ممکن است در گذشته با نهادهای خارجی کار کرده‌اند یا نظرات مخالف خود را ابراز داشته‌اند. تضمین امنیت طالبان برای حفظ امنیت و ایمن نگه داشتن فضای زندگی آنها، آزمونی برای تعهد آنها به حقوق بشر خواهد بود.

رسانه های مستقل و آزاد جزء ضروری یک دموکراسی کارآمد هستند که به عنوان یک حافظ و پاسبان عمل می کند و مقامات حکومتی و مسئول را مسئول می دانند و امکان گفتمان باز و صادقانه را فراهم می کند. در سال های اخیر، افغانستان شاهد یک چشم انداز رسانه ای شکوفا بوده است. رسانه آزاد و مسقل یک چیز نمایشی نیست، بلکه یک ضرورت برای شهروندان آگاه است. تعهد طالبان به آزادی رسانه نشانه روشنی از نیات آنها خواهد بود. با اجازه دادن به رسانه ها برای فعالیت بدون سانسور و ایجاد امکانات مناسب برای آنها در تهیه گزارشات شفاف رویدادها، طالبان می توانند تمایل خود را برای پذیرش انتقاداتت و بررسی ها نشان دهند. از طریق رسانه آزاد است که جهان اقدامات و سیاست های آنها را مشاهده خواهد کرد و به ایجاد اعتماد کمک می کند.

مسیر طالبان در جهت کسب مشروعیت بین المللی پر از چالش است. جهان نظاره گر است و منتظر است ببیند آیا آنها می توانند از اعتبار قبلی خود فراتر رفته و افغانستانی فراگیرتر، صلح آمیزتر و با ثبات تر بسازند. طالبان با احترام به حقوق بشر، ایجاد فضای آزاد برای رسانه ها، ترویج آموزش زنان، ایجاد یک دولت فراگیر و تطبیق خود با نظم بین‌المللی، می‌توانند گامی اساسی به جلو بردارند. این انتخابی است که نه تنها به نفع افغانستان است، بلکه این کشور را به محیط جامعه بین المللی باز می گرداند. بحران انسانی موجود در افغانستان نیازمند توجه فوری است. کسب مشروعیت توسط جامعه بین المللی می تواند کمک ها و حمایت های ضروری را آسان تر کند. اکنون زمان اقدام فرا رسیده است و این در اختیار طالبان است که این تغییرات حیاتی را ایجاد کند و افغانستان را در مسیری به سوی آینده ای امیدوارتر قرار دهد.

(یوراشیا ریویو / 22 اکتبر 2023)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x