با ورود طالبان به کابل در ۱۵ اگوست، بسیاری از شعار های دولت قبلی که در دیوار ها نوشته شده بودند پاک شده و به جای آنها شعار های جدیدی نوشته شده است.
در کنار پایتخت در برخی ولایات شعار های زیر به کار رفته است: “آزادی مبارک!”، “پایان اشغال و آغاز استقلال” و “مشکلات امتحانی حفاظت از نظام اسلامی و استقلال با صبر و تحمل میگذرند”.
منتقدان میگویند، این کار در حالی آغاز شده که هم مردم و هم حکومت حاکم با مشکلات شدید اقتصادی مواجه هستند.
به گفته آنان، در حال حاضر اولویت اصلی حل مشکلات اقتصادی مردم است که باید به آن توجه شود.
خلیل رووفی، فعال مدنی به رادیو آزادی گفت: “این روزها ۹۰ درصد هموطنان ما زیر خط فقر زندگی میکنند، حکومت باید از شعارها خودداری کند، آنان باید به شهروندان خدمات ارائه کنند، به خدماتی فکر کنند که برای رفاه و توسعه است، حکومت زمانی پایداری پیدا میکند که مشروعیت مردمی داشته باشد.”
سازمان ملل متحد هم پیش از این گفته بود که ۹۵ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی میکنند.در همین حال سازمان جهانی صحت پیشبینی کرده که تا پایان سال حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار کودک به سوء تغذیه دچار خواهند شد.
عبدالهادی هادی، نویسنده و فعال فرهنگی هم میگوید، حکومت طالبان باید به جای کارهای فرعی روی کارهای اساسی تمرکز کنند که به باور او، اولویت کنونی تأمین امنیت و فراهم کردن و کار و نان برای مردم است: “متاسفانه از چند دهه به این سو ما مصروف همین فرعیات هستیم، طالبان هم مصروف همین کارهای فرعی شده اند، به باور من مسئولیت اصلی طالبان کنترل وضعیت امنیت عمومی و فراهم کردن زمینۀ کار و نان به مردم است. مردم از گرسنگی تلف میشوند، فرزندان خود را میفروشند و آنان مصروف رنک کردن و پاک کردن دیوارها هستند.”
پشتو رادیو آزادی
۲۰۲۱/۲۷/۱۱