طالبان پاکستانی، آتشفشانی که در انتظار فوران است!

برای تسهیل گفتگوهای صلح همراه با تحریک طالبان پاکستان در ماه جون سال جاری، این گروه با میانجیگری طالبان افغانستان، آتش بس ناحدودی اعلام کردند.

اما از آن زمان تاکنون درگیری های منظمی بین تحریک طالبان پاکستان و نیروهای امنیتی این کشور رخ داده است، اگر چه هر دو طرف تایید کرده اند که آتش بس هنوز ادامه دارد. اخیرا پس از انکه برخی از نشریات رسانه ای گزارش داده اند که جنگجویان مسلح به مواضع سابق خود در دره سوات، دیر و بخش هایی از ولسوالی های قبلیه ای ایالت خیبر پختونخوا بازگشته اند، که پرسش هایی درباره سرنوشت گفتگوهای صلح مطرح شد.

همچنین اخیرا ارتش پاکستان اعلام کرده که در حمله نیروهای امنیتی به مخفیگاهی در بویه، وزیرستان شمالی، پنج نیروی امنیتی و حداقل چهار جنگجو از طالبان پاکستانی، در یک درگیری مسلحانه ای کشته شدند.

تحریک طالبان نیز این موضوع را تایید کرده اند اما دولت را به بدنیتی متهم نموده و عنوان کرده اند که نیروهای دولتی پاکستانی به مناطق انها حمله ور شده اند.

این در حالیست که تحلیلگران معتقدند که چشم اندازهای روشنی برای مذاکرات صلح در دراز مدت وجود ندارد. اصلی ترین چالش ها، درخواست های تحریک طالبان پاکستان برای منحل کردن ادغام ایالت خیبر پختونخواه با تحت سیستم فدرال، تحمیل قوانین شرع و خروج نیروهای نظامی پاکستانی از منطقه می باشد.
تحقق این خواسته های اصلی تحریک طالبان توسط دولت تقریبا غیرممکن است.

پیروزی طالبان در افغانستان، تحریک طالبان پاکستان را که زمانی یکی از دهشت افگن ترین گروه در جهان بود، جسور و گستاخ تر کرده است.

طالبان پاکستانی در تلاش است تا خود را از نظر سیاسی در خطوطی مشابه با طالبان افغانستان نشان دهند، اما اساسا در موضع خود ضدپاکستانی هستند.

همسویی منافع بین طالبان افغانستان و طالبان پاکستان عمیق می شود، دلیل انکه این دو گروه، از نژاد پشتون هستند و این نگران کننده است. طالبان افغانستان موضع همیشگی دولت های قبلی افغانستان را در مورد خط دیورند داشته اند، تمامیت ارضی پاکستان را به چالش می کشند و طالبان پاکستانی در مورد مناطق خیبر پختونخواه اینگونه هستند و حاضر نیستند که تحت سیستم فدرال با پاکستانی ها یکجای شوند. این موضوع این دو گروه را یکجا کنار هم قرار می دهد.

مسئله دیگر موضع تهاجمی تحریک طالبان پاکستان است، دولت پاکستان در حال تجربه بی ثباتی اجتماعی – اقتصادی و سیاسی است. این دولت، از مشکلات داخلی بی شماری رنج می برد. انها به دنبال یک توافق صلحی هستند که خشونت ها را بتوانند کاهش بدهند.

واقعیت این است که تحریک طالبان پاکستان بزرگترین سازمان تروریستی در پاکستان بشمار می رود. انها شاید نتوانند مانند گذشته مانور بدهند اما این را نباید فراموش کرد که در داخل پاکستان روز به روز در حال رشد هستند. پاکستان برای مقابله با این گروه باید اقدامات جدی علیه گروه های تروریستی در داخل خاکش اتخاذ نماید تا کمی بتواند از فشارها رهایی یابد.

(ارگنایزر)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x