به همت مرکز مطالعات و تحقیق بین المللی آسیایی با هدف بررسی علل فقر در کشور، مشکلات پیش روی آموزش عالی و یافتن راه حل برای آنها بحث و گفتگو برگزار شد.
شماری از مقامات امارت اسلامی نیز در این گفتگو شرکت کردند که در آن به بررسی علل فقر در کشور و برنامه های امارت اسلامی پرداختند.
انس حقانی، یکی از اعضای ارشد امارت اسلامی، حکومت های ضعیف، جنگ، بی سوادی، کمبود مهارت، بیکاری، تغییرات آب و هوایی، رشد جمعیت، عدم توسعه بخش خصوصی و عدم دسترسی به منابع طبیعی را از دلایل فقر در کشور ذکر کرد.
حقانی افزود که اکنون که جنگی در کار نیست و دولت ایجاد شده است، باید برای آموزش مردم، مهارت آموزی، ایجاد قوانین آسان برای سکتور خصوصی و ایجاد شغل کار جدی صورت گیرد.
بهتر است وزارت امور خارجه سهم خود را در بودجه اختصاص یافته به کشورهای خشکسالی زده بخواهد و با هماهنگی وزارت کار و امور اجتماعی در بخش خصوصی افراد ماهر و فنی تربیت کند تا جذب سرمایه صورت گیرد. مهمتر از همه این که وزارت معادن سرمایه گذاران داخلی و خارجی را به سرمایه گذاری در بخش معدن تشویق کند و کمپین قوی برای آموزش مردم راه اندازی کند.
در همین حال محمدحسن شریفی بلخابی، یکی از اعضای کمیسیون تشیع با بیان اینکه اکنون که جامعه با فقر مواجه است، همه باید تمام تلاش خود را برای کاهش سطح فقر انجام دهند، گفت: “برای جلوگیری از فقری که امروز با آن دست و پنجه نرم می کنیم، باید صدقه، زکات، کار صادقانه، پرهیز از هزینه های غیر ضروری و توزیع عادلانه ثروت در جامعه صورت گیرد.”
در این نشست عبدالسلام سعادت معاون وزیر کار و امور اجتماعی نیز در مورد ایجاد اشتغال در کشور و کاهش فقر صحبت کرد. وی افزود که در ده ماه گذشته تعدادی پروژه بزرگ داخلی افتتاح شده است که برای بسیاری از مردم فرصت شغلی ایجاد کرده است و نهادهای دولتی ذیربط در تلاش هستند تا مشاغل بیشتری را فراهم کنند.
با این حال، عبداللطیف نظری، معین امور مسلکی وزارت اقتصاد گفت که کشور برای تقویت اقتصاد یک برنامه استراتژیک دارد که از جمله شامل تقویت سکتور خصوصی، جذب سرمایه گذاران خارجی، زراعت، تجارت و بخش های صنعت توجه ویژه ای شده است.
(کلید)