عدم ثبات و پایداری حکومت طالبان، خطری برای آسیای مرکزی به شمار می رود

بیش از یک سال پس از به دست گرفتن قدرت، طالبان شروع به درک این موضوع کرده اند که جنگیدن بسیار آسان تر از حکومت است. با نزدیک شدن به فصل زمستان و مواجهه افغانستان با یک بحران انسانی، دولت نتوانسته است مشروعیت بین المللی کسب کند همچنان کمک های بین المللی کاهش یافته است.

وضعیت اقتصادی همچنان وخیم است و هیچ چشم اندازی برای بهبود وجود ندارد. مشکلات طالبان همچنان رو به افزایش است. همه این مشکلات با شکاف در صفوف خود طالبان تشدید می شود. آنها به دلیل اختلافات میان گروهی آنقدر فلج شده اند که نمی توانند به هیچ طریق مؤثری حکومت کنند.

وضعیت امنیتی به سختی می توان گفت که مساعد شده است، اگرچه آنها در توافق با دولت ترامپ گفته بودند که “از استفاده هر گروه یا فردی، از جمله القاعده، از خاک افغانستان برای تهدید امنیت ایالات متحده و متحدانش جلوگیری می کند”، تسلط طالبان در افغانستان، گروه های تروریستی فعالتر ساخته است

در کل نه تنها افغانستان بلکه فراتر از خاک این کشور، تحت تاثیر قرار گرفته است. سلاح های افغانستان به بازارهای کشمیر راه پیدا می کنند. گزارش های زیادی از درگیری میان طالبان و نظامیان پاکستانی در امتداد مرز منتشر شده است. اسلام آباد نگران است که کابل به اعضای تحریک طالبان پاکستان، اجازه می دهد تا در افغانستان پناهگاهی داشته باشند.

با توجه به اینکه بیشتر تمرکز جامعه جهانی از قدیم الایام بر مرز جنوبی افغانستان با پاکستان است، اما منطقه دیگری که باید به آن توجه داشت، مناطق شمالی آن است.

آسیای مرکزی در واقع ژئوپلیتیک جدیدی را در کنار خود دارد. منطقه با نگرانی نظاره گر وضعیت امنیتی در افغانستان است. از آنجایی که طالبان به گروه های تروریستی اجازه می دهد تا در شمال افغانستان فعالیت کنند، شانس واقعی برای سرایت هرج و مرج و وحشت به آسیای مرکزی وجود دارد. این آخرین چیزی است که منطقه در حال حاضر به آن نیاز دارد.

در ماه ها و سال های آینده، افغانستان به طور فزاینده ای مانند دهه 1990 به منطقه ناامن ساز و بی ثبات تبدیل خواهد شد و درست مانند دهه 1990، کشورهای همسایه در آسیای مرکزی باید تصمیم بگیرند که چه نقشی را برای ایجاد ثبات و صلح در منطقه ایفا می کنند.

آسیای مرکزی منطقه ای با اهمیت ژئوپلیتیک بوده، هست و خواهد بود. به پاکستان توجه کنید، اما مراقب آسیای مرکزی نیز باشید.

(عرب نیوز)
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x