عملیات یک ساله طوفان الاقصی و دستاوردهای آن

یک سال پیش در هفتم ماه اکتوبر سال گذشته، گروه حماس فلسطینی با هماهنگی سایر گروه‌های مقاومت، عملیات نظامی بزرگی را تحت عنوان «طوفان الاقصی» علیه وحشیگری چند دهه اسرائیل آغاز کرد. آنها در روز اول عملیات، حملات گسترده ای را به اهداف اسرائیل از سه طرف (از طریق زمین، هوا و دریا) انجام دادند، بسیاری از سربازان اسرائیلی را کشتند، ده ها نفر را زنده اسیر کردند و مناطق زیادی را تحت کنترل خود درآوردند.

جهان از شدت و سرعت این حمله حیرت زده شد و مفسران بزرگ سیاسی و نظامی بین المللی در مورد آن تحلیل های مختلفی انجام دادند و آن را شکستی شرم آور برای اسرائیل و به ویژه سازمان‌های استخباراتی آن دانستند، در داخل اسرائیل هم دولت بنیامین نتانیاهو پس از این حمله تحت فشار شدید قرار گرفت.

در واقع اسراییل بر اثر این عملیات های موفق، علاوه بر خسارات جانی و مالی فراوان، ضربه سنگینی به روحیه و جایگاه بین المللی آن وارد شد، اسراییل از زمان جنگ 1973 تا کنون تا این اندازه آسیب ندیده بود.

سربازان اسرائیلی برای پنهان کردن اعتبار از دست رفته و شکست نظامی خود، منازل غیرنظامیان، شفاخانه ها و مراکز تعلیمی در نوار غزه، رفح و تعدادی دیگر از مناطق را بمباران کردند، بعدا عملیات زمینی را آغاز کردند که بر اثر آن بیش از 40 هزار فلسطینی غیرنظامی شهید و ده ها هزار نفر دیگر که بیشتر آنها زن و کودک بودند مجروح شدند و میلیون ها فلسطینی چندین بار مجبور به ترک مناطق خود شدند.

ملت سرافراز فلسطین علیرغم این همه دهشت و جنایت از مبارزه درست و واقعی خود دست برنداشته و با تمام توان به مبارزه خود ادامه می دهد. شهادت بسیاری از رهبران از جمله اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس نتوانست جلوی مقاومت ملت فلسطین را بگیرد و رهبران جدید قول دادند که تا آزادی کامل فلسطین به مبارزه برحق خود ادامه دهند.

رژیم صهیونیستی برای اینکه به هیچ هدف نظامی و سیاسی در غزه دست پیدا نکرده و شکست خود را پنهان کند، جنگ با حزب الله لبنان را نیز آغاز کرد و پس از گذشت نزدیک به یک ماه، نه تنها به اهداف شوم خود نرسیده است، بلکه روز به روز مخالفت های منطقه ای و بین المللی در حال گسترش است که آخرین نمونه آن حملات موفقیت آمیز ده ها موشک بالستیک به اهداف اسرائیل توسط ایران بود.

ایالات متحده و سایر کشورهای غربی آشکارا حمایت خود را از اسرائیل اعلام کرده اند و ایالات متحده بزرگترین ناوهای دریایی خود را که دارای هواپیماهای جنگی و موشک های دوربرد و همچنین نیروهای زیادی است به خاورمیانه فرستاده و امکانات گسترده ای را در اختیار اسرائیل قرار داده است.

از سوی دیگر، جهان اسلام باز هم سکوت را برگزیده است، همچنان که در گذشته بسیاری از کشورهای جهان اسلام دارای ارتش های پیشرفته و مجهز به فناوری جدید و امکانات وسیع نظامی و اقتصادی هستند و جنگ دراز مدت فلسطین هم برای آزادی مسجد الاقصی است که برای تمام مسلمانان جهان از ارزش ویژه برخوردار است، اما سکوت و بی تفاوتی جهان اسلام خیانت بزرگی به اسلام و مسلمین است که عواقب آن برای جهان اسلام وخیم خواهد بود.

تمام کشورهای عضو جهان اسلام باید یک صدا مسئله فلسطین را مسئله تمام امت بدانند، در عرصه های دیپلماتیک، نظامی و اقتصادی در کنار فلسطینی ها بایستید و به ستونی برای احیای اتفاق اسلامی تبدیل شوند و این زمانی ممکن است که همه مسلمانان و به ویژه رهبران کشورهای اسلامی درد هر مسلمان را درد خود بدانند و حل مشکلات آنها را مسئولیت خود بدانند.

منبع: هیواد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x