غنی: قدرت را به جانشین خود صرف از طریق انتخابات تسلیم می‌کنم

رییس جمهور افغانستان می‌گوید قدرت را به جانشین خود صرف از طریق انتخابات و تحت شعاع جمهوریت تسلیم می‌کند.
صحبت‌های محمداشرف غنی رییس جمهور افغانستان به جوانان از مناطق مختلف افغانستان، تا حد زیاد به حمایت از نظام فعلی متمرکز بود.
این بحث ملی روز پنجشنبه ترتیب شده بود، ولی سخنرانی رییس جمهور با آنها دیروز از سوی ارگ ریاست جمهوری نشر شد.
او در سخنرانی خود تاکید نمود به هرقیمتی که باشد از جمهوریت دفاع می‌کند و تنها از طریق انتخابات چوکی را برای جانشین خود رها خواهد کرد.
او گفت: «این گز و این میدان هرکس ادعا دارد بیاید. من نه زر داشتم نه‌زور، زبان داشتم، احساس داشتم و تعهد داشتم که شما مرا رهبر ساختید و قدرت از مردم است و با اراده مردم از یک شخص به شخصی دیگری انتقال می‌کند.»
رییس جمهور اشرف غنی در زمانی بر حفظ نظام تاکید می‌کند که یک تعداد سیاستمداران و طالبان با این نظام مخالفت می‌کنند و می‌گویند که محمداشرف غنی باید بخاطر صلح از وظیفه برکنار شود.
چندی پیش شیرمحمد عباس ستانکزی معاون دفتر سیاسی طالبان در قطر در جریان سفر به مسکو گفته بود که اگر رییس جمهور اشرف غنی از قدرت کنار برود آنها برای صلح با یک حکومت نو حاضر می‌شوند.
اما رییس جمهور اشرف غنی می‌گوید مردم‌سالاری و دولت قدرتمند یگانه وسیله می‌باشد که بعد از صلح به ثبات اقتصادی کمک می‌کند.
نامبرده می‌افزاید با در نظرداشت همین شرایط می‌خواهد مذاکرات صلح که به باور وی یک زمینه خوب تاریخی برای آن مساعد شده، بخوبی مدیریت شود: «باوجود تمام خشونت، بار اول است در ۴۰ سال که ماحول بین‌المللی و تاحد زیاد ماحول منطقوی و ماحول ملی برای صلح آماده است. از این دریچه ما باید استفاده اعظمی کنیم. اما این دقت می‌خواهد و تأمل می‌خواهد و تدبیر می‌خواهد.»
بعد از تقریباً یک و نیم ماه توقف در مذاکرات صلح بین‌الافغانی، روز دوشنبه این مذاکرات دوباره در دوحه پایتخت قطر آغاز شد، اما تا حال در آن کدام پیشرفتی مشاهده نشده است.
امروز دهم ماه حوت از موافقتنامه صلح بین امریکا و طالبان که آنهم در قطر امضا شده بود یک سال گذشت.
با سپری شدن یک سال از این موافقتنامه درجه خشونت در افغانستان کاهش نیافته، وضیعت پیچیده شده و علایمی هم وجود ندارد که امریکا طبق این موافقتنامه حضور نظامی خودرا قبل از ماه می در افغانستان خاتمه بدهد.
(ازادی رادیو)
2021/28/2

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x