نصیراحمد فایق سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد گفته است که در نشست دوحه دربارهی به رسمیت شناختن حکومت سرپرست افغانستان گفتوگو نخواهد شد.
آقای فایق در گفتوگو با بیبیسی افزوده است که در این نشست دو روزه دربارهی یک راهکار واحد، مسایل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی افغانستان از سوی جامعه جهانی گفتوگو میشود.
سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد به بیبیسی گفت: «در قبال اتخاذ یک راهکار واحد از طرف جامعه بینالمللی در قبال مسایل سیاسی – اقتصادی و اجتماعی افغانستان در اینجا مورد بحث قرار میگیرد. اصلا بحث به رسمیت شناختن و یا اینکه حرکت به طرف گام هایکه چه گونه حکومت یا رژیم حاکمیت طالبان را به رسمیت بشناسد، مطرح بحث نیست.»
با این حال، امارت اسلامی میگوید که تمامی شرایط به رسمیت شناخته شدن را تکمیل کرده و باید به رسمیت شناخته شود.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، به طلوعنیوز گفت: «به رسمیت شناختن طبعا حق او حکومت و حق مردم است. امارت اسلامی افغانستان هم در افغانستان حاکمیت دارد و مردم افغانستان حق دارد مانند دیگر کشورها در جهان مطرح باشند.»
سید مقدم امین، آگاه مسایل سیاسی، به طلوعنیوز میگوید: «امارت اسلامی از لحاظ حقوقی شرایط به رسمیت شناختن را حدودا تکمیل نموده اما دولتداری یک پروسه سیاسی است، نیاز است که معیارهای تعریف شدهای جهانی جهت تکمیل پروسه شناسایی مورد توجه قرار گیرد.»
شماری از آگاهان مسایل سیاسی به این باور استند که امارت اسلامی باید برای جلب اعتماد جامعه جهانی، توافقنامه دوحه را عملی کند.
سلیم کاکر، آگاه مسایل سیاسی، به طلوعنیوز گفت: «ولو که امارت اسلامی تمامی شروط به رسمیت شناختن را تکمیل کرده باشند تا زمانیکه منافع سیاسی و استخباراتی امریکا و جامعه جهانی برآورده نشود، آنها را به رسمیت نمیشناسد.»
نجیب الرحمن شمال، آگاه مسایل سیاسی، میگوید: «بخاطر جلب اعتماد جامعه جهانی، کشورها و سازمانهای کمک کننده بینالمللی صلح، ثبات و امنیت تامین گردد تا بتوانند این کشورها به کمکهای خود به مردم افغانستان ادامه بدهد.
انتظارمیرود نشست بینالمللی دوحه به میزبانی دبیرکل سازمان ملل متحد در باره افغانستان به روزهای اول و دوم ماه می میلادی یعنی تا کمتر از یک هفتهی دیگر برگزار شود.