فرستاده سازمان ملل:‌ طالبان اگر مذاکره می‌خواهد چرا غیرنظامی‌ها را می‌کشد؟

فرستاده ویژه سازمان ملل در افغانستان روز جمعه تعهد گروه طالبان به حل سیاسی تخاصم در این کشور را زیر سوال برد. به گفته دبورا لاینز که با ارتباط اینترنتی از کابل در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک سخن می‌گفت، جنگ وارد «فازی مرگبارتر و مخرب‌تر شده» و تنها در ماه گذشته ۱۰۰۰ شهروند غیرنظامی در جریان تشدید حملات طالبان کشته شده‌اند.

خانم لاینز گفت: «طرفی که حقیقتا متعهد به حل تخاصم از طریق مذاکره باشد این همه غیرنظامی‌ را نمی‌کشد چرا که می‌داند هرچقدر خونریزی بیشتر شود روند آشتی چالش‌برانگیزتر می‌شود.»

این دیپلمات تاکید کرد: «شورای امنیت باید بی‌شک و شبهه اعلام کند که حملات علیه شهرها باید همین الان خاتمه یابند.»

از ماه اپریل که روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان آغاز شده است گروه طالبان تلاش خود برای کنترل اراضی بیشتری از کشور را افزایش داده است.

خانم لاینز گفت: «ما اکنون با جنگی از نوع دیگر روبرو هستیم، یادآور سوریه در سال‌های اخیر و سارایوو در گذشته‌ای نه چندان دور.»

او افزود:‌ «حمله به مناطق شهری یعنی وارد آوردن عامدانه آسیب عظیم و کشتن انبوهی از شهروندان غیرنظامی. تهدید مناطق بزرگ شهری به نظرم تصمیمی راهبردی از سوی طالبان است که کشتار محتملی که در نتیجه حاصل می‌شود پذیرفته‌اند.»

خانم لاینز تاکید کرد که شورای امنیت هنوز فرصت دست به عمل زدن دارد:‌ «فرصت این‌که تعهد شورای امنیت سازمان ملل و جامعه منطقه‌ای‌ و بین‌المللی که شما نماینده آن هستید به جلوگیری از سقوط افغانستان به اوضاع فاجعه‌باری که در قرن حاضر کم سابقه بوده است نشان دهید.»

مذاکرات بین دولت افغانستان و طالبان از سال گذشته در دوحه، پایتخت قطر، در جریان است اما پیشرفت قابل توجهی نداشته است. لاینز گفت هر کشوری که با نمایندگان طالبان دیدار می‌کند می‌بایست «بر آتش‌بس عمومی اصرار ورزد» و خواهان «از سر گرفتن» مذاکرات شود. او در ضمن گفت شورای امنیت باید به فکر این باشد که به سازمان ملل امکان ایفای نقشی وسیع‌تر در تسهیل مذاکرات بین افغانستان و طالبان را داشته باشد.

ریچارد میلز، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل، هم از طرف این کشور در جلسه شورای امنیت صحبت کرد. آقای میلز از طالبان خواست دست از تهاجم خود بردارند و به دنبال راه‌حل سیاسی و پاسداشت زیرساخت‌ها و مردم افغانستان باشند.

میلز گفت: «طالبان باید از جامعه بین‌المللی بشنود که ما تصرف نظامی افغانستان یا بازگشت امارت اسلامی طالبان را نمی‌پذیریم.»

سفیر افغانستان از پاکستان خواست به مقابله نیروهای ملی این کشور با طالبان کمک کند. او گفت: «ما از پاکستان می‌خواهیم زیرساخت‌ها و خطوط امدادی طالبان را در هم بکشند.»

جلسه علنی صبح جمعه شورای امنیت به درخواست افغانستان و دو عضو اروپایی غیردائم شورای امنیت، نروژ و استونی، برگزار شده بود. رئیس کنونی شورای امنیت، هندوستان، کشور همسایه افغانستان است که به طور سنتی از حامیان این کشور و رقبای پاکستان است. شورای امنیت در ماه ژوئن نیز جلسه‌ای در مورد افغانستان برگزار کرده بود.
ایندپندنت
۲۰۲۱/۶/۸

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x