فغان‌ها باید برای آینده‌ای صلح‌آمیز بین خود مذاکره کنند

وزارت امور خارجۀ امریکا می‌گوید که گفت‌وگو بهترین فرصت برای آیندۀ صلح‌آمیز برای افغان‌ها است، اما به گفتۀ این وزارت، افغان‌ها باید تصمیم بگیرند که چگونه گفت‌وگو کنند. یک سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا در پاسخ به پرسش رادیو آزادی از طریق ایمیل نوشت: “دیالوگ یا گفتگو بهترین فرصتی است که از طریق آن افغان‌ها می‌توانند آیندۀ صلح آمیز داشته باشند. نحوۀ این گفت‌وگو توسط افغان‌ها تعیین خواهد شد، اما ایالات متحده امریکا همه افغان‌ها را در داخل و خارج از افغانستان تشویق می‌کند تا به سهم خود عمل کنند. این کشور باید در مورد مسائل و چالش‌ها با یکدیگر گفت‌وگوهای جدی داشته باشند.”

سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا افزود که کرین دیکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان و تیمش با افغان‌هایی که شامل فعالان مدنی، خبرنگاران، بخش سکتور خصوصی، فعالان حقوق بشر و کارمندان خدمات عامه می‌شوند و از ۲۰ سال گذشته با امریکا همکاری کردند و متحد بودند دیدار و صحبت خواهند کرد. به گفتۀ وی، بانو دیکر متعهد است که با افغان‌های داخل افغانستان در مورد موضوعاتی که برای افغان‌ها و ایالات متحده مهم است، صحبت کند و به نظراتی که از یک افغانستان صلح آمیز حمایت می‌کند، گوش فرا دهد.

این در حالی است که چندی پیش کرین دیکر، سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان به ترکیه رفت و با طرف‌های مختلف در مورد افغانستان گفت‌وگو کرد. بانو دیکر در توییتر خود نوشت که به ترکیه رفته تا با سیاستمداران، زنان، روزنامه‌نگاران، فعالان مدنی، نمایندگان اقوام مختلف و سایر احزاب ساکن در آن کشور در مورد وضعیت جاری افغانستان گفت‌وگو کند. رادیو آزادی تلاش کرد تا نظر حکومت طالبان را در این باره داشته باشد، اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی آن‌ها تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد.

با برخی از مقام‌ها و سیاستمداران نظام جمهوری قبلی هم نتوانستیم ارتباط برقرار کنیم. اما محمد حنیف اتمر، آخرین وزیر امور خارجه دولت جمهوری پیشین، سه روز پیش در یک گفت‌وگوی ویژه با یک شبکۀ تلویزیونی به نام ABN گفت که اگر طالبان گفت‌وگوهای بین‌الافغانی را نپذیرند، کشور به سمت ویرانی بیشتر خواهد رفت. آقای اتمر در این مصاحبه با اشاره به حاکمیت گذشتۀ طالبان گفت که اگر طالبان از طریق توافق از منافع افغانستان و جهان محافظت نکند؛ بدشانسی نصیب آیندۀ افغانستان خواهد شد.

پیش از این، تام ویست، نمایندۀ ویژه وزارت خارجۀ امریکا در امور افغانستان در گفت‌وگوی تلفونی با حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان گفته بود که یک نیاز ضروری به آغاز گفت‌وگوی واقعی ملی میان افغان‌ها در مورد آیندۀ کشورشان وجود دارد. بیش از ۱۴ ماه از استقرار مجدد طالبان در افغانستان می‌گذرد، اما دولت آنها هنوز توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.

ایجاد یک دولت همه‌شمول، مشارکت زنان در قدرت و احترام به حقوق بشر از خواسته‌های جامعۀ جهانی است. اما حکومت طالبان گفته است که حکومت‌شان همه شمول است، به حقوق بشر احترام می‌گذارد و پس از ایجاد یک محیط امن به زنان اجازه می‌دهد تا کار کنند. این در حالی است که طالبان نیز متهم اند که در زمینۀ رعایت حقوق زنان و تعهدات دیگر‌شان چون مبارزه با هراس افگنی عمل نکرده اند.

(رادیو آزادی / 3 نومبر 2022)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x