ما امپراتوری های بزرگ را رام کردیم

اگر به تهاجمات به افغانستان ببینید و از زوایای مختلف آن را ارزیابی کنید، شروع بسیار خشونت آمیز دارند، اما بعداً شعله های آتش به تدریج شعله آرام شده و طرف های متجاوز به سمت مذاکره و تفاهم پیش رفته اند. افغان ها سه بار با انگلیسی ها جنگیدند، اولین جنگ افغانستان و انگلیس در سال های (1839-1842) روی داد که در این جنگ وزیر محمد اکبر خان پیروز شد و امپراتوری بریتانیا شکست خورد.

جنگ دوم انگلیس و افغانستان بین سالهای (1878-1880) بود. جنگ سوم انگلیس و افغانستان در 6 می 1919 شروع شد و در 19 اگست همان سال یعنی 28 ماه اسد پایان یافت و حاکم “شاه امان الله خان” با حمایت قاطع علماء استقلال افغانستان را اعلام و سند استقلال را امضا کرد.

در ششم جدی 1358 هجری قمری برابر با 27 دسمبر 1979، ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی از زمین و هوا به افغانستان حمله کرد. ارتش اتحاد جماهیر شوروی حدود ده سال در اینجا جنگید و بیش از یک و نیم میلیون افغان را کشت، میلیون ها نفر دیگر را معلول کرد و شش میلیون نفر را مجبور به مهاجرت کرد.

سرانجام در نتیجه مقاومت شدید افغان ها، روس ها پس از شکست قاطع در 21 می 1988 مجبور به ترک افغانستان شدند. این خروج بر اساس یک توافق نامه مکتوب نبود که نتیجه آن شروع چنین شکاف ها و اختلافات متقابل و بروز درگیری هایی بود که باعث شد افغان ها نسبت به این مهاجمان خونخوار شرقی احساس بهتری داشته باشند.

پس از استقرار صلح و حکومت مرکزی، بار دیگر قدرت بزرگ غرب با دیگر متحدان خود برای تثبیت قدرت خود و دستیابی به اهداف مخفی خود گرد هم آمد و اساس حکومت آرمانی را دموکراسی طلب ها از بین بردند. در 20 سال گذشته کوشش های بی وقفه ای از هر جهت برای استقرار جمهوری و دموکراسی در اینجا انجام داده اند و رهبران کافر برای رویای شکست خورده پیوسته دروغ می گفتند و مردم را تشویق به مرگ می کردند.

در نهایت به دنبال همان مسیر رفته و نمایندگان اصلی ملت را در دوحه پیدا کرده و پس از سال ها مذاکره پیچیده و همه جانبه راهی برای توافقی یافته که بر اساس آن شکست به فراری ظاهری تبدیل نمی شود و نیز برای وارثان اصلی ملت افغان وانمود کرده اند که از این جنگ توبه کرده اند.

آنها اجازه داشتند سالم از کشور خارج شوند، اما در مقابل هر چیز در کشور سالم ماند. فقط چند دست نشانده خیانتکار حماقت خود را به افغانها نشان دادند و دیگران هم فرار را بر قرار ترجیح دادند.

(نن تکی آسیا /2 مارچ 2023)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x