متقیان کسانی‌اند که از دلبران عزیز امریکا حذر می‌کنند!

کشور قطر مثل بقیه کشور‌های عربی عمر زیادی ندارد. این کشور در نتیجه‌ی سیاست‌های استعماری بریتانیا تولد شده است. قطر به رهبری آل ثانی در سال ۱۸۶۸ زمانی شکل گرفت. زمانی که بریتانیا با اسالیب متعدد سیاسی، فرهنگی و نظامی علیه خلافت عثمانی و جهان اسلام می‌جنگید در همین زمان بود که قطر ظاهراً به اساس یک توافق، تحت استعمار انگلیس در آمد.

بعد از آن در زمان ابرقدرت شدن امریکا بود که قطر نیز به آغوش امریکا افتاد. تا به امروز است که حکام این کشور به مثل نمایندگان و سخنگویان امریکایی در جهان اسلام عمل می‌کنند. قطر عملاً مهمان‌خانه‌ی امریکا است در حالیکه خود را مدافع اسلام نیز می‌داند. بزرگترین پایگاه‌های امریکا در قطر (العدید، دوحه، سیلیه) بزرگترین تهدید به جهان اسلام بوده است که اشغال سرزمین‌های اسلامی و هدف قرار دادن مسلمانان از همین نقطه صورت می‌گیرد.

این پایگاه‌ها به عنوان محل تهدید به جهان اسلام و تهدید به ظهور نظم اسلامی نیز پنداشته می‌شود. از سوی دیگر پهلوی رابطه تنگاتنگ با امریکا، قطر با دولت‌یهود نیز در رابطه است باوجودی که از آن انکار می‌کند. پهلوی خدمات نظامی قطر برای امریکا، این کشور از لحاظ قدرت نرم نیز در اختیار ارزش‌های غربی قرار دارد.

کوشش نهایی قطر از لحاظ ارزشی این است تا باشد که جهان اسلام را از رفتن به سوی وحدت سیاسی و جغرافیایی امت جلوگیری نموده و برای پذیرش ارزش‌های سیکولار مساعد سازد. قطر نظام آموزشی خود را به دستان مؤسسه امریکایی «رند» طراحی نموده است که این مؤسسه یکی از مراکز بزرگ فکری غرب می‌باشد همانگونه که بنیاد بروکینگز نیز شاخه‌ی خود را در دوحه دارد تا پالیسی‌های غربی‌سازی را طراحی نماید.

این تنها در تربیت نسل قطر به اساس سکولاریزم نیست، قطر با همایش‌ها و موقف‌گیری‌های خود کوشش می‌کند سکولاریزم را لباس اسلامی بپوشاند و آن را برای جهان اسلام به نمایش بگذارد. جام جهانی قطر یکی از مثال‌های این سیاست قطر است که چگونه مردم را با مکر و فریب به «تقارب ادیان» و ارزش‌های سیکولار دعوت کرد.

از سوی دیگر قطر کوشش می‌کند نظام سیاسی خود را به شکل الگو به دیگران معرفی کند و سیاست خود را مبتنی بر اسلام به معرفی گیرد. چنانچه در سال ۲۰۲۱ که امارت اسلامی جدیداً در افغانستان حاکم گردید وزیر خارجه قطر در یک نشست خبری از امارت اسلامی خواست که «با نگاه به قطر دریابند که چگونه می‌توان یک نظام اسلامی را هدایت کرد». این در حالیست که قطر خود را آغوش گرم برای گروه‌های اسلامی می‌داند در حالیکه جز سیاست‌های امریکایی و ارزش‌های غربی چیزی دیگری را تعقیب نمی‌کند.

مگر به اساس کدام سیاست است که یک کشور بیش از ۲۰۰ میلیارد دالر را بر جام جهانی مصرف می‌کند در حالی که این سرمایه‌ی مشترک امت است. قطر با ذخایر ۲۴ هزار میلیارد متر مکعب گاز بعد از روسیه و ایران بزرگترین گاز طبیعی جهان را در اختیار دارد. جای اینکه این منابع به نفع جهان اسلام باشد به نفع سیاست‌های امریکایی استفاده می‌شود.

قطر را سیاسیون امریکایی به عنوان «دلبر عزیز واشنگتن» می‌شناسند. در قضیه‌ی افغانستان نیز قطر برای واشنگتن دلبری می‌کند. از انتقال افغان‌ها به امریکا و اروپا تا به انتقال پیام‌های امریکایی به افغانستان. چنانچه در سال ۲۰۲۱ انتونی بلینکن و وزیر خارجه قطر توافقنامه‌ی را به امضا رساندند که توسط آن قطر متعهد به حفظ منافع امریکا در افغانستان شد.

همینگونه ‌امیر قطر که اخیراً به امریکا سفر نموده بود، در یک نشست وی با بایدن، بایدن گفت: «قطر یک دوست خوب و شریک قابل اعتماد و تواندمندی برای ما به شمار می‌رود. من به کنگره اطلاع می‌دهم که قطر را به عنوان همپیمان اصلی امریکا در خارج از پیمان ناتو را اعلام خواهم کرد تا بر اهمیت روابط ما با این کشور تأکید کنم».

(حزب التحریر /۵ جون ۲۰۲۳)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x