با هدف محدود کردن بیشتر رسانه ها در افغانستان، طالبان به دنبال ارائه دستورالعمل های مناسب علیه آنها است. بر اساس گزارش خامه پرس، این اقدام پس از آن صورت گرفت که این گروه پس از تسلط بر کشور، محدودیت هایی را برای رسانه ها احساس کرد.
بر اساس آن، این مشاهدات از سوی شرکت کنندگان شامل خبرنگاران و دیگر کارشناسان در گردهمایی اخیر میان گروه های رسانه ای و حکومت طالبان در شهر مزارشریف صورت گرفته است. عبدالبصیر عابد، رئیس یک رسانه خصوصی در بلخ نیز در سخنانی در این مراسم مشاهده کرد که سازمان های رسانه ای نیز پس از به دست گرفتن حکومت کنونی با شبیه سازی و تقلید مواجه هستند.
بر اساس گزارش شبکه همبستگی رسانه های جنوب آسیا (SAMSN)، نزدیک به 45 درصد از خبرنگاران پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان از شغل خود استعفا داده اند. تلاش این گروه برای محدود کردن حقوق رسانه ها در کشور نیز انتقاداتی را در سراسر کشور به دنبال داشته است.
براساس گزارشات، مردم افغانستان همچنین احساس می کنند که رسانه ها به دلیل در دسترس نبودن اجندای مناسب برای رسانه ها، پس از کنترل کشور توسط طالبان در اگست 2021، چالش های زیادی را احساس می کنند. قابل ذکر است که هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز در گزارش خود در نومبر 2022 به افزایش نقض حقوق بشر در حداقل گزارش های 2022 در افغانستان اشاره کرده است که حاکی از افزایش جنایات علیه خبرنگاران است.
نقض حقوق بشر بیش از 200 خبرنگار در افغانستان توسط یوناما از ماه اگست 2021 ثبت شده است. رسانه ها در افغانستان در خطر هستند. یوناما پیشتر در توییتر خود نوشت: بیایید همه به حفاظت از روزنامه نگاران کمک کنیم.