نصیر احمد فایق، نماینده مردم افغانستان در ملل متحد، در حالی که تعطیلی مکاتب دخترانه در افغانستان یک ساله به پایان رسید، اظهار داشت که انکار حقوق اولیه دختران برای تحصیل «خیانت ملی» است.
به گزارش خامه پرس، نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد صبح دوشنبه در صفحه توییتر خود نوشت: افغانستان تنها کشوری در جهان است که مکاتب دخترانه را تعطیل کرده است. پیش از این، مارکوس پوتزل، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، گفته بود که محرومیت مداوم دختران از مکاتب توجیهی ندارد و این سالگرد را شرم آور و کاملاً قابل اجتناب و یک مسئله تراژیک می باشد را محکوم کرد.
به گزارش خامه پرس، در بیانیه یوناما در مورد محرومیت دختران از مکتب آمده است: «حذف مداوم دختران از مکاتب هیچ توجیه معتبری ندارد و مشابهی در هیچ کجای جهان ندارد».
سال قبل، در 18 سپتمبر، مکاتب افغانستان دروازه های خود را به روی پسران باز کردند، در حالی که طالبان به دختران دستور دادند که در خانه بمانند.
بر اساس این بیانیه، بیشتر حقوق اساسی دختران و زنان نقض می شود.
خام پرس گزارش داد که دختران از تحصیل منع می شوند و این به نوبه خود آنها را در خطر به حاشیه رانده شدن، استثمار و سوء استفاده قرار می دهد.
چند فعال حقوق بشر و آموزش اخیراً در نامه ای سرگشاده از رهبران جهان خواسته بودند که فشار دیپلماتیک بر طالبان برای بازگشایی مکاتب متوسطه دختران در این کشور جنگ زده افزایش دهند.
در این نامه از رهبران جهان، متحدان منطقهای و سازمانهای بینالمللی خواسته شده است تا برای تحقق تعهدات خود در راستای ارتقا و حمایت از حقوق دختران افغان، بهویژه حق تحصیل، اقدامات جدی انجام دهند.
تصمیم طالبان مبنی بر ممنوعیت تحصیل دانش آموزان دختر بالای صنف ششم با انتقادات گسترده ای در سطح ملی و بین المللی مواجه شده است. بعلاوه، رژیم طالبان که کابل را در ماه اگست سال گذشته تصرف کرد، حقوق و آزادی های زنان را محدود و زنان به دلیل بحران اقتصادی و محدودیت ها تا حد زیادی از نیروی کار، کنار گذاشته شدند.
در نتیجه، زنان و دختران در افغانستان با بحران حقوق بشر مواجه هستند و از حقوق اساسی شان مانند حق کار و تحصیل محروم هستند.