مدال‌ افتخار سربازان استرالیایی حاضر در جنگ افغانستان پس گرفته می‌شود

ژنرال انگوس کمبل، فرمانده دفاع نیروهای استرالیایی، برای بازپس‌گیری مدال افتخار آن عده از سربازان استرالیایی که در جنگ افغانستان حضور داشتند، تلاش‌های تازه‌ای را آغاز کرده است. این تلاش‌ها پس از آن پی گرفته شدند که تحقیقات ارتش استرالیا نشان داد برخی سربازان این کشور که در سال‌های حضور ناتو در افغانستان آنجا مامور بودند، تعدادی از شهروندان افغانستان را بی‌دلیل به قتل رسانده‌اند.

به گزارش شبکه ای‌بی‌سی استرالیا، ژنرال کمبل در روزهای اخیر، برای تعدادی از اعضای فعلی و سابق ارتش استرالیا نامه‌هایی فرستاده و به آنان اعلام کرده است که افتخارات آنان بابت خدماتشان در جنگ افغانستان به‌زودی لغو خواهد شد. او آن‌ها را از مسئولیت‌هایشان هم معلق کرده؛ ولی خاتمه دادن به این مسئله به وزیر دفاع این کشور ارجاع داده شده است.

بازرس کل نیروهای دفاعی استرالیا نومبر ۲۰۲۰ فاش کرد که سربازان این کشور در زمان حضور در افغانستان به‌خصوص بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ قتل‌های غیرقانونی مرتکب شده‌اند که می‌توانند جنایت جنگی باشند. ارتش استرالیا هم تحقیقات در این رابطه را آغاز کرد و مشخص شد که برخی سربازان این کشور حدود ۳۹ شهروند افغانستان را بی‌گناه به قتل رسانده‌اند.

ژنرال کمبل در نامه‌اش خطاب به این سربازان نوشت: ارزیابی من نشان می‌دهد تمام افتخارات و جوایز شما باید پس گرفته شود. حالا باید دید وزیر دفاع توصیه مرا می‌پذیرد یا خیر؛ در صورت پذیرفتن این توصیه، فرماندار کل دستور لغو افتخارات شما را صادر خواهد کرد.

در همین حال برخی کهنه‌سربازان جنگ افغانستان به این نامه رئیس دفاع نیروهای استرالیایی واکنش نشان داده و از دولت این کشور خواسته‌اند درخواست ژنرال کمبل برای لغو افتخارات و امتیازهای آنان را رد کند. مارتین همیلتون اسمیت، رئیس انجمن خدمات هوایی ویژه، در واکنش به این نامه گفت: «من فکر می‌کنم استرالیایی‌ها، کهنه‌سربازان و خانواده‌های آن‌ها اکنون منتظرند ببینند آیا دولت فعلی در کنار کهنه‌سربازان و خانواده‌های آن‌ها خواهد ایستاد یا در کنار ژنرالی که به طور فزاینده‌ای منزوی به نظر می‌رسد.»

همیلتون اسمیت از ژنرال کمبل خواسته مدالی را که خود در زمان خدمت در افغانستان گرفته است، هم پس بدهد. کمبل در سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ فرمانده کل نیروهای استرالیایی در افغانستان بود و به پاس خدمات نیروهای ویژه این کشور در افغانستان، مدال افتخار گرفت.

در همین حال استیو پیلمور، از کهنه‌سربازان جنگ افغانستان و عضو انجمن کماندوها، نیز از اقدام‌های اخیر ژنرال کمبل انتقاد کرد و گفت تا زمانی که به اتهام‌ها در دادگاه رسیدگی نشود، نباید اقدامی انجام داد. به گفته او اتهام وارده به سربازان استرالیایی که در افغانستان خدمت کرده‌اند، زمان طولانی است که مطرح می‌شود و این مسئله باعث به هم ریختن خانواده‌ها شده است. اما تا زمانی که دادگاه در این مورد تصمیم خود را اعلام نکند، نباید هیچ اقدامی علیه کهنه‌سربازان انجام داد.

وزارت دفاع استرالیا در واکنش به این توصیه‌های ژنرال کمبل اعلام کرده است که آن‌ها را در نظر می‌گیرد. سخنگوی وزارت دفاع استرالیا به ای‌بی‌سی گفت: از آنجا که این روندی طولانی است، برای حفظ حریم خصوصی افراد و حمایت از رفاه مردم، وزارت دفاع تا زمان مشخص شدن وضعیت هیچ اظهارنظری نخواهد کرد.

ژنرال کمبل پس از افشای جنایات سربازان استرالیایی در افغانستان نیز خواستار لغو مدال‌ها، افتخارات و امتیازهای این سربازان شده بود اما وزارت دفاع استرالیا بعد از چند ماه به درخواست او پاسخ منفی داد.

بر اساس تحقیقات بازرس کل نیروهای استرالیا، ۲۵ سرباز این کشور در قتل‌های غیرقانونی در افغانستان دست داشته‌ و در ۲۳ واقعه، ۳۹ شهروند افغانستان را به قتل رسانده‌اند. بیشتر این مقتولان اسیر این سربازان بودند و عده‌ای هم در حال کشاورزی روی زمین‌های خود کشته شده‌اند. بازرس کل در تحقیقات خود دریافت که هیچ‌کدام از این قتل‌ها در میدان جنگ یا شرایط مشابه آن رخ نداده‌اند و بسیاری این قتل‌ها را سربازانی مرتکب شده‌اند که می‌خواستند نخستین کشتار خود را انجام دهند.

گزارش سازمان‌های بین‌المللی نشان می‌دهد نه تنها سربازان استرالیایی که اکثر نیروهای چندملیتی ناتو در افغانستان هم قتل‌های غیرقانونی و جنایات جنگی مرتکب شده‌اند.
ای بی سی 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x