مردم غزه در فکر یک بازسازی بزرگ

در حالی که بمب‌ها می‌بارید و کل محله‌های غزه پودر می‌شد، شیما ابوالعطا تنها راه مقابله با آسیب‌های روحی جنگ ۱۵ ماهه غزه را در این می‌دید که مطمئن شود تمام تلاشش را برای تحصیل انجام می‌دهد.

حالا این دختر ۲۱ ساله که در رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر می‌خواند، می‌خواهد از آموخته‌هایش برای بازسازی سرزمینی استفاده کند که ابتدایی‌ترین وسایل زندگی در آن وجود ندارد و به همه چیز نیاز دارد.

او گفت: من می‌خواهم در کشورم در جایی که هستم بمانم، در کنار اقوامم و افرادی که دوستشان دارم بمانم.

با برقراری آتش‌بس شکننده در غزه، فلسطینی‌ها با احتیاط در مورد بازسازی فکر می‌کنند. اما بازسازی این حجم از تخریبی که رژیم تروریستی اسرائیل در غزه برجای گذاشته، به اصطلاح یک کار هرکول‌وار است، زیرا کل جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه اکنون آواره هستند.

ابوالعطا گفت که در طول جنگ، تنها راهی که می‌توانست بر زندگی‌اش کنترل داشته باشد، ادامه تحصیل بود. اما در سه ماه اول جنگ، او حتی نمی‌توانست لپ تاپ خود را باز کند و اولین باری که این کار را توانست بکند، گریه کرد.

او در یک مصاحبه تلفنی از مرکز غزه، جایی که برای در امان ماندن از حملات هوایی رژیم تروریستی از شمال به آن پناه برده بود، گفت: احساس می‌کردم که داشتن فرصتی برای دستیابی به چنین چیزی (داشتن لپ تاپ) نعمت بزرگی است.

مقامات بهداشتی غزه تاکید کردند حداقل ۴۷ هزار نفر در حملات رژیم تروریستی اسرائیل به غزه شهید شده‌اند و آوار‌ها احتمالا بقایای هزاران نفر دیگر را در خود جای داده اند.

ابوالعطا در همین راستا گفت: ما نیاز داریم که گذرگاه‌های مرزی بدون محدودیت باز شوند. ما به همه چیز نیاز داریم.

برق یکی از دغدغه‌های اصلی اوست. او هر روز از چادری که اکنون در آن زندگی می‌کند، به یک مکان شارژ محلی می‌رود که می‌تواند آنلاین شود. با برقراری آتش‌بس، او امیدوار است که بتوان پنل‌های خورشیدی بیشتری را به این منطقه آورد.

شیما گفت: ما فقط باید آوار‌ها را برداریم و روی آنها چادر بزنیم. ما با چادر‌ شروع خواهیم کرد و به آرامی آنها را توسعه خواهیم داد.

اما ممکن است گفتن آن آسان‌تر از انجام آن باشد. زیرا الکساندرا سائیه از موسسه خیریه نجات کودکان به بنیاد تامسون رویترز گفت که مقیاس بحران انسانی در غزه تقریبا غیرقابل تصور است ، بحران‌های متعددی در حال آشکار شدن هستند و آنها عمیقا به هم مرتبط هستند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x