مروری بر وضعیت بشری و اقتصادی افغانستان پس از صد روز حاکمیت طالبان

از حاکمیت طالبان صد روز می‌گذرد. اما در این صد روز ادارات، نهادها و سازمان‌های بین‌المللی در باره بحران سیاسی و اجتماعی و همچنان سقوط اقتصادی در افغانستان هشدار داده اند.

یان انگلند رئیس شورای پناهجویان ناروی دیروز سه‌شنبه (دوم قوس) در حساب توییترش نوشته که صد روز از سقوط حکومت پیشین می‌گذرد، سازمان ملل متحد از افزایش سطح فقر و گرسنگی ۲۳ میلیون که حدود ۶۰ درصد نفوس افغانستان را تشکیل می‌دهد، هشدار داده است.

او در ادامه توییتش نوشته که خشکسالی شدید، سقوط اقتصادی و افزایش قمیت‌ها دست به هم داده و وضعیت بشری را ایجاد کرده که افغانستان کمتر شاهد چنین دشواری بوده است.

شهر ژینو سوئیس در ماه سپتمبر امسال میزبان کنفرانس بین‌المللی در بارهٔ کمک به افغانستان بود که در آن کشورهای اشتراک کننده تعهد بیش از یک میلیارد و دو صد میلیون دالر کمک به افغانستان را کردند.

سازمان ملل متحد در آن زمان کمک بیش از ۶۰۰ میلیون دالر را تقاضا کرده بود.

ملل متحد دیروز سه‌شنبه گفته که این سازمان تقاضای خود مبنی بر ۶۰۰ میلیون دالر به هدف مبارزه با بحران بشری در افغانستان تا پایان امسال را بر آورده کرده است.

سازمان ملل متحد می‌گوید افغانستان به سوی یک بحران بشری می‌رود و این خطر متصور است که حدود نصف نفوس این کشور در جریان زمستان امسال مواد خوارکی کافی نداشته باشند.

همزمان، سازمان عفو بین‌الملل دیروز سه‌شنبه در اعلامیه‌ای از جامعه جهانی تقاضا کرد که محدودیت هایش بر افغانستان را هر چه زودتر کاهش دهد.

به گفته این سازمان این محدودیت‌ها سبب شده که مراقبت‌های صحی، مواد خوارکی و دیگر خدمات ضروری در افغانستان متوقف شوند.

سازمان عفو بین‌الملل همچنان تقاضا کرده که برای جلوگیری از گسترش بحران بشری در افغانستان اقدامات فوری روی دست گرفته شود زیرا این بحران زندگی میلیون‌ها نفر را در این کشور به خطر مواجه کرده است.

عفو بین‌الملل در اعلامیه‌اش گفته که توقف کمک‌های خارجی، منجمد کردن پول افغانستان و وضع تعزیرات جهانی بر طالبان باعث شده که افغانستان به بحران اقتصادی روبه‌رو شود.

در ضمن، ذبیح الله مجاهد سخنگو و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان دیروز سه‌شنبه (دوم قوس) در مصاحبهٔ با رادیو آزادی گفت، ضرور است که جامعه جهانی به کمک‌های خود با افغان‌ها ادامه دهد.

او در مورد صد روز کار حکومت طالبان گفت: “در این صد روز که گذشت مسایل دیگر هم بود. در برابر امارت اسلامی مسایل امنیتی، اقتصادی و همه چیز نو بود. ما تازه از جنگ بیرون شده ایم. مثل این است که بیمار از بستر بیماری تازه بیرون شده باشد و باید از این بیمار توقع زیاد نداشته باشیم. کشور و حکومت ما همه به این حالت است و زمان نیاز است تا به همه پرسش‌ها پاسخ داده شود.”

پس از تصرف کابل از سوی طالبان در ( ۲۴ اسد ۱۴۰۰ / ۱۵ آگست ۲۰۲۱)، ایالات متحده اعلام کرد که ذخایر پول بانک مرکزی افغانستان را منجمد کرده، اقدامی که سبب محروم شدن طالبان از میلیارد‌ها دالر شد.

بر اساس معلومات صندوق بین‌المللی پول، تا پایان ماه اپریل، ذخایر بانک مرکزی افغانستان به ۹ میلیارد و چهارصد میلیون دالر می‌رسید.

همزمان قمیت مواد خوراکی و دیگر مواد اولیه و ضروری خیلی بلند رفته، ارزش افغانی پول رایج افغانستان در مقایسه با دالر امریکایی به طور بی‌پیشینه کاهش یافته و نرخ بیکاری به طور سرسام آوری بلند رفته است.
ازادی رادیو
۲۰۲۱/۲۴/۱۱
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x