مسایل مورد بحث میان افغانستان و ایران در حدی نیست که جنجال بار آورد

مرز یک قانون و پیمان رسمی است که باید به آن احترام گذاشته شود، هر مشکل مرزی راه حل دارد بهانه جویی و نشانه گرفتن، راه منطقی حل قضایا نیست.

واقعیت این است که افغانستان وایران دو کشور همسایه اند، این دو کشور محکوم به زیستن در کنار هم اند، نمیتوان جغرافیای سیاسی آنها را جدا کرد، یکی را به یک محل ودیگری را به محل دیگر کوچ داد هرچه مشکلی که درروابط میان آنها به میان آید باید به سنت دیرینه تفاهم وسازش رو آورند و آن را حل کنند و زمینه را برای مداخله کشور های خارج از همسایگی و منطقه وفرامنطقه مساعد نکنند.

در حالی که در وجود تحول اخیر در سرحد افغانستان وایران، دیده شد که کشور های اند که قصد دارند به این آتش پکه زنند و راه مفاهمه و دیاگوک میان کابل و تهران را پیچیده کنند ودر نهایت آن را از هم بپاشند.

در اینجا هشیاری سیاسی است که حرف اول را میزند٬ هر دوملت باید هوشیار باشند و بپذیرند که توطئه استعمارگران ادامه دارد واگر این توطیه جایش را پیدا کند برای منطقه تباه کن خواهد بود،هر عمل سنجیده ناشده، منفی و مغایر با ارزش ها ومنافع دو کشور تبعات اسفبار داشته میتواند٬ لازم است که هر عمل و حرکت ما عقلانی باشد ومنافع دو طرف را ارج گذارد.

از دید مقام های امارت اسلامی افغانستان که مسایل میان افغانستان و ایران در حدی نیست که جنجالی بار آورد و تنش خلق کند این مشکلات می تواند از طریق گفتگو و تفاهم حل شود. امارت اسلامی با ایده تفاهم و دیالوگ نسبت به حل قضایا نگاه میکند، معقول ودور اندیش است.

(باختر /۳۰ می ۲۰۲۳)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x