مقام های سکتورهای خصوصی و دولتی در کابل گردهم آمده اند تا مشکلات سرمایه گذاران را بررسی کرده و راه حل هایی برای آن جستجو کنند. مسئولان سکتور خصوصی میگویند که سرمایهگذاران هنوز با چالش های متعددی دست و پنجه نرم می کنند که باید برای رفع آن ها اقدامات جدی صورت گیرد.
آنان می افزایند که کمبود برق، زمین و آب از جمله مشکلات اساسی اند که سرمایه گذاران را درگیر کرده است و به گفته آنان، حکومت سرپرست باید با حل این چالش ها، سرمایه گذاران افغان مقیم خارج را نیز برای بازگشت و سرمایه گذاری در کشور تشویق کند.
محمد یونس مومند، معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری می گوید: «در میان این مشکلات، کاهش مکرر برق یکی از مهم ترین چالش هاست. سکتور خصوصی به ویژه در بخش صنعت و تولید از این معضل آسیب می بیند. کارخانه های پارک های صنعتی مجبورند با هزینه زیاد از منابع غیراقتصادی مانند تیل استفاده کنند.»
از سوی دیگر، مقام ها می گویند برای نظم و زیبایی شهر کابل، سالانه پنج میلیارد افغانی بودجه به مقام شاروالی اختصاص می یابد که باید مصرف شود. ارزیابی ها نشان می دهد که در حال حاضر کابل به ۵۰۰ مگاوات برق نیاز دارد؛ اما اطمینان داده شده که تلاش ها برای رفع مشکل قطع برق شهروندان و پارک های صنعتی ادامه دارد.
ملا عبدالسلام حنفی، معاون اداره امور ریاست الوزرا، می گوید: «شهرداری کابل باید هر سال پنج میلیارد بودجه را برای انکشاف شهر مصرف کند؛ این مبلغ کمی نیست. امارت اسلامی افغانستان حتی یک افغانی از درآمد شهرداری ها استفاده نمی کند، بلکه این بودجه در بازسازی و پیشرفت همین شهرها به کار می رود.»
او در مورد مشکل آب شهر کابل نیز گفت که پروژه انتقال آب دریای پنجشیر به کابل آغاز شده، اما در کوتاه مدت برای حل این مشکل در تمام ولسوالی های کابل بندهای کوچک (چک دم) ساخته می شود.
در عین حال، برخی دیگر از مقامات می گویند به دستور رهبر امارت اسلامی، به حل مشکلات سرمایه گذاران توجه ویژه ای شده و به زودی روند توزیع زمین های بیشتر در پارک های صنعتی آغاز خواهد شد.
امین الله عبید، والی کابل اظهار داشت: «در رابطه با صنعت و تجارت باید بگویم که زمین ها در کابل مشخص شده اند و به زودی انتقال می یابند. به همه سرمایه گذاران نوید می دهیم که نیازهای شما در این زمینه برآورده خواهد شد.»
به گفته والی کابل، در پارک های صنعتی کابل برای سکتور صحت ۱۱۰۰ جریب زمین اختصاص یافته است.
مقامات بار دیگر از سرمایه گذاران افغان مقیم خارج خواستند تا به کشور بازگردند و در داخل افغانستان سرمایه گذاری کنند.