موضع چین در مورد مسئله افغانستان

چین و افغانستان همسایگان نزدیکی هستند که دوستی دیرینه بین دو ملت دارند. در شرایط کنونی، موضع چین در قبال مسئله افغانستان به شرح زیر است:

  • پایبندی به اصل “سه احترام” و “سه هرگز”. چین به استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان، به انتخاب های مستقل مردم افغانستان و به باورهای مذهبی و آداب و رسوم ملی افغانستان احترام می گذارد. چین هرگز در امور داخلی افغانستان مداخله نمی کند، هرگز به دنبال منافع خودخواهانه در افغانستان نیست و هرگز به اصطلاح حوزه نفوذ را دنبال نمی کند.
  • حمایت از حکومت داری میانه رو و باتدبیر در افغانستان. چین امیدوار است که افغانستان بتواند یک ساختار سیاسی باز و فراگیر ایجاد کند، سیاست های داخلی و خارجی میانه رو و باتدبیر اتخاذ کند و با همه کشورها به ویژه کشورهای همسایه مبادلات دوستانه داشته باشد. ما امیدواریم که دولت موقت افغانستان از حقوق و منافع اساسی همه مردم افغانستان از جمله زنان، کودکان و همه گروه‌های قومی محافظت کند و به کار فعالانه خود برای تامین منافع مردم افغانستان و انتظارات جامعه بین‌المللی ادامه دهد.
  • حمایت از صلح و بازسازی افغانستان. چین تمام تلاش خود را برای کمک به افغانستان در بازسازی و انکشاف، برنامه ریزی در مورد افغانستان و انجام تعهدات کمکی خود، ارتقای پیشرفت پایدار در همکاری های اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری و همکاری فعالانه در زمینه هایی مانند مراقبت های طبی، کاهش فقر ادامه خواهد داد. زراعت و پیشگیری و کاهش بلایا، تا به افغانستان در تحقق توسعه مستقل و پایدار کمک شود. چین از مشارکت افغانستان در همکاری ها در بخش پروژه کمربند و جاده استقبال می کند و از ادغام افغانستان در همکاری ها و ارتباطات اقتصادی منطقه ای حمایت می کند که افغانستان را از یک “کشور محصور در خشکی” به “کشور متصل کننده” تبدیل می کند.
  • حمایت از افغانستان در مقابله با تروریسم. امنیت اساس و پیش نیاز توسعه است. جنبش اسلامی ترکستان شرقی (ETIM) در افغانستان تهدیدی جدی برای امنیت چین، افغانستان و منطقه هستند. چین امیدوار است که افغانستان تعهد خود را با جدیت انجام دهد و اقدامات مؤثرتری را برای سرکوب تمام نیروهای تروریستی از جمله ETIM با عزم بیشتر اتخاذ کند و امنیت شهروندان، نهادها و پروژه های چین و سایر کشورها را با جدیت تضمین کند.
  • درخواست برای همکاری دوجانبه و چندجانبه بیشتر در مبارزه با تروریسم. از آنجایی که افغانستان با مسائل امنیتی مرتبط با تروریسم مواجه است، لازم است جامعه جهانی همکاری های امنیتی ضد تروریزم را در سطوح دوجانبه و چندجانبه تقویت کند و تدارکات، تجهیزات و کمک های فنی بسیار مورد نیاز را برای افغانستان فراهم کند.
  • همکاری برای مبارزه با تروریسم، جدایی طلبی و افراط گرایی در افغانستان. تروریسم، جدایی طلبی و افراط گرایی در افغانستان همچنان یک تهدید امنیتی بزرگ برای منطقه و جهان است. چین از جامعه جهانی می خواهد که از مبارزه افغانستان با تروریسم، جدایی طلبی و افراط گرایی حمایت کند.
  • ترغیب ایالات متحده به تعهدات و مسئولیت های خود در قبال افغانستان.
  • مخالفت با دخالت و نفوذ خارجی در افغانستان. این دیدگاه مشترک کشورهای منطقه است که مداخله نظامی و “تحول دموکراتیک” توسط نیروهای خارجی در افغانستان در طول 20 سال گذشته خسارات زیادی را به افغانستان وارد کرده است. از بین بردن اثرات منفی در طول سالهای آینده دشوار خواهد بود. برای کمک به افغانستان برای دستیابی به صلح و ثبات پایدار، کشورهای مربوطه نباید تلاش کنند تا تأسیسات نظامی را در افغانستان و همسایگی آن مستقر کنند، استانداردهای دوگانه را در مورد مبارزه با تروریسم اعمال کنند و یا برنامه ژئوپلیتیکی خود را با حمایت از تروریسم به آن پیش ببرند.
  • تقویت هماهنگی بین المللی و منطقه ای در مورد مسئله افغانستان. در شرایط جدید، افغانستان باید بستری برای همکاری میان گروه های مختلف باشد تا بازی های ژئوپلیتیک. چین از همه طرح ها و اقداماتی که برای حل و فصل سیاسی مسئله افغانستان مفید است حمایت می کند و فعالانه در نشست های چندجانبه از طریق مکانیسم ها و پلتفرم هایی مانند نشست وزیران خارجه در مورد مسئله افغانستان در میان کشورهای همسایه افغانستان، سازمان همکاری شانگهای، مشارکت خواهد کرد.
  • تسهیل حل مسائل بشردوستانه و پناهندگان افغانستان. چین نگران وضعیت پناهندگان افغان است و به کمک های خود از طریق کانال های دوجانبه و چندجانبه ادامه خواهد داد. چین از نهادهای مرتبط سازمان ملل در ایفای نقش مثبت در این زمینه حمایت می‌کند، تلاش‌های کشورهای منطقه را تحسین می‌کند و از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که کمک‌های بشردوستانه و توسعه مستمر را برای کمک مشترک به افغانستان در بازسازی اقتصاد خود و ایجاد شرایط مساعد برای حل و فصل نهایی موضوع پناهندگان فراهم کند.
  • حمایت از مبارزه افغانستان با مواد مخدر. چین مشتاقانه منتظر اقدامات ملموس تر افغانستان برای مقابله با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر است و از آن حمایت می کند و با جامعه جهانی برای کمک به افغانستان در توسعه جایگزین و سرکوب جنایات فرامرزی مرتبط با مواد مخدر به منظور از بین بردن این جنایات همکاری خواهد کرد

    (وزارت امور خارجه چین / 12 اپریل 2023)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x