ناامیدی از آتش‌بس

امیدها برای رسیدن به توافق آتش‌بس میان اسرائیل و گروه‌های حماس در غزه و حزب‌الله در لبنان،‌ به‌شدت کم‌رنگ شده است؛ زیرا حملات هوایی ارتش اسرائیل نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه با شدت دنبال می‌شود. در سوی دیگر هم گفته می‌شود حماس پیشنهاد آتش‌بس را نپذیرفته است. به گزارش شرق، رویترز به نقل از شاهدان و منابع آگاه، گزارش داد که اسرائیل حومه جنوبی بیروت را بمباران کرده است و بر اثر حملات هوایی‌اش، دست‌کم ۶۸ نفر در نوار غزه کشته شده‌اند. در همین حال، ارتش اسرائیل اعلام کرد ‌عزالدین کساب، یکی از مقام‌های ارشد حماس را در حمله هوایی به شهر خان‌یونس در جنوب غزه هدف قرار داده است. ارتش اسرائیل این مقام را یکی از آخرین بازمانده‌های بلندپایه حماس توصیف کرد.

این درگیری‌ها در حالی رخ می‌دهد که در روزهای کم باقی‌مانده تا انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، نمایندگان این کشور برای رسیدن به توافق آتش‌بس، هم در غزه و هم لبنان تلاش می‌کنند. با وجود تلاش‌های میانجیگران و ارائه طرح‌های مختلف برای آتش‌بس،‌ توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها هنوز محقق نشده است. تلویزیون الاقصی مرتبط با حماس گزارش داد که حماس موافق آتش‌بس موقت نیست. در بیانیه منتشرشده از سوی این سازمان آمده است که شرایط آتش‌بس برای پایان‌دادن به جنگ در غزه و خروج نیروهای اسرائیلی از منطقه ویران‌شده فلسطین راهکارهای مناسبی ارائه نمی‌دهد.

پیش ‌از‌ آن نیز بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفته بود که اولویت او برقراری امنیت شهروندان اسرائیلی «با وجود هرگونه فشار یا محدودیت» است. دفتر نتانیاهو گفت او این پیام را به نمایندگان ایالات متحده منتقل کرده است. در همین حال اسرائیل به حملات نظامی‌اش علیه حماس در غزه و حزب‌الله لبنان ادامه داد. به گفته مقام‌های حماس، «در پی حملات اسرائیل به جنوب و مرکز غزه، حدود ۶۸ نفر کشته شدند». ارتش اسرائیل اعلام کرد ‌نیروهایش در این حملات «اعضای حماس» را در مرکز غزه و شمال جبالیه هدف گرفته‌اند. مقام‌های آژانس‌های بشردوستانه سازمان ملل هم گفتند‌ وضعیت در شمال غزه «آخرالزمانی» است و کل فلسطینی‌ها در آنجا با «خطر قریب‌الوقوع مرگ بر اثر بیماری، قحطی و خشونت» مواجه‌اند.

در لبنان نیز خبرنگاران رویترز گفتند‌ اسرائیل به حومه جنوبی بیروت حملات شدیدی کرده است. این اولین بمباران آن منطقه در طول یک هفته گذشته بود؛ منطقه‌ای که زمانی پایگاه حزب‌الله شناخته می‌شد. در همین حال، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده‌ و ران درمر، وزیر امور استراتژیک اسرائیل، درباره راه‌حل دیپلماتیک برای درگیری در لبنان و همچنین پایان‌دادن به جنگ و رسیدگی به شرایط وخیم انسانی در غزه گفت‌وگو کردند. نجیب میقاتی، نخست‌وزیر موقت لبنان، اسرائیل را مانع هرگونه پیشرفت در مذاکرات دانست. او گفت: «بیانیه‌های اسرائیل و پیام‌های دیپلماتیک دریافتی لبنان نشان‌دهنده سرسختی تل‌آویو در رد راه‌حل‌های پیشنهادی و اصرار بر رویکرد کشتار و تخریب است». وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد‌ «بر اثر حملات اسرائیل به بیش از ۱۲ شهر در منطقه بعلبک در روز جمعه ۵۲ نفر کشته شدند». حزب‌الله لبنان نیز حملاتش به مناطق مختلف اسرائیل را همچنان ادامه می‌دهد.

به گزارش شبکه «کان» اسرائیل، برخورد راکت حزب‌الله به یک ساختمان در شهر طیره، مجروحانی بر جای گذاشته است. سرویس آمبولانس اسرائیل تعداد مجروحان این حادثه را ۱۱ نفر اعلام کرد. در چنین شرایطی، پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، شامگاه جمعه از اعزام «ناوشکن‌های مجهز به موشک بالستیک،‌ اسکادران جت‌های جنگنده و هواپیماهای سوخت‌رسان و چندین بمب‌افکن دوربرد بی۵۲ نیروی هوایی آمریکا» به خاورمیانه خبر داد. او همچنین اعلام کرد‌ این نیروها در ماه‌های آینده و هم‌زمان با خروج ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن، به‌تدریج وارد منطقه می‌شوند. پت رایدر اعلام کرد: «این اعزام‌ها در ادامه تصمیم اخیر برای استقرار سامانه دفاع موشکی تاد در اسرائیل و حضور پایدار گروه‌های رزمی آبی-خاکی و یگان اعزامی تفنگ‌داران دریایی در شرق مدیترانه است. این تحرکات، بازه قدرت نظامی ایالات متحده و توانایی‌ این کشور برای اعزام سریع نیروها به سراسر جهان در برابر تهدیدات امنیت ملی را نشان می‌دهد».

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x