نامه استعفای زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان به وزیر امور خارجه امریکا

جناب آقای وزیر

فردا من از مسئولیت خود بعنوان نماینده ویژه در صلح افغانستان کناره گیری خواهم کرد. من به این نتیجه رسیدم اکنون بهترین زمان برای این کار است، در مقطعی که ما در حال ورود به مرحله ای جدید از سیاست افغانستان خود هستیم.

در سال ۲۰۱۸، پس از تصمیمی که در مورد کاهش اساسی یا پایان دادن به مسئولیت سنگین حضور نظامی و اقتصادی ایالات متحده در افغانستان و آزاد کردن آن منابع برای اولویت های ضروری چون نیازهای داخلی و چالش رسیدگی به مسائل مربوط به چین گرفته شده بود، از من خواسته شد تا به دولت بازگردم.

وقتی کار خود را آغاز کردم، دو اقدام ارجحیت داشت: رسیدن به توافقی که از تبدیل شدن مجدد افغانستان به تهدیدی برای امنیت آمریکا و جهان و پناهگاه امن تروریست ها جلوگیری کند، و کمک به باز کردن راهی برای افغان هایی که بیش از ۴۰ سال با یکدیگر در جنگ بودند تا به یک سازش سیاسی برسند. با این اهداف، من و تیم من ملاقات ها و مذاکرات با اعضای طالبان و دولت افغانستان را آغاز کردیم. ما حتی متحدین خود و بازیگران اصلی منطقه ای چون چین، روسیه، هند و پاکستان را نیز در این پروسه دخیل کردیم. ما با قطر که نه تنها میزبان مذاکرات بود، بلکه کمک بسزایی در مذاکرات با طالبان داشت همکاری نزدیکی داشتیم.

در پایان، ما به توافقی مبتنی بر شرایط که چارچوبی چهار بندی و راهی برای صلح ارائه می کرد رسیدیم. طالبان متعهد شدند که به گروه های تروریستی همچون القاعده اجازه ندهند که از خاک افغانستان حملاتی علیه امنیت ایالات متحده و متحدین ما طرح ریزی و یا عملی کنند. آنها همچنین پذیرفتند که اجازه ندهند ترویست ها در قلمرو تحت کنترل آنها به جذب نیرو، آموزش و یا جمع آوری کمک های مالی بپردازند. آنها همچنین موافقت کردند که برای توافق تقسیم قدرت و یک آتش بس فراگیر و همیشگی مستقیما با دولت افغانستان مذاکره کنند. بعنوان بخشی از این مجموعه توافقات، ما نیز پذیرفتیم که اگر طالبان به تعهداتشان پایبند بمانند طی یک دوره ۱۴ ماهه و در چند مرحله نیروهای خود را از افغانستان خارج کنیم.

امروز نیروهای ما خارج شده اند، جنگ برای ایالات متحده بالاخره به پایان رسیده و هزینه های گزاف این مشارکت اکنون می تواند مستقیما به نیازهای ضروری دیگر اختصاص یابد. هر چند توافقات سیاسی بین دولت افغانستان و طالبان آنگونه که پیش بینی می شد پیش نرفت. دلایل این اتفاق بسیار پیچیده است و من در روزها و هفته های پیش رو پس از کنار رفتن از خدمت نظرات خود را به اشتراک خواهم گذاشت.

توافقی که ما در دوحه منعقد کردیم، روزنه ای تاریخی برای مذاکرات جدی بین جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان برای پایان دادن به جنگ ایجاد کرد. من به نمایندگی از مردم افغانستان متاسفم که علی رغم تمام تلاش های ما و دیپلماسی گسترده میانجی گرانه از جانب من و تیم من و همچنین اصرار فراوان جامعه بین المللی، افغان ها نتوانستند از این فرصت برای پایان دادن به درگیری ۴۰ ساله خود با روحیه ای سازنده و سازشی عادلانه استفاده کنند. به همین دلیل، واقعیتهای ساده زمینی نیروی نسبی و اراده برای مبارزه نتیجه را تعیین کرد. این امر جای تاسف دارد، اما این فصل پایانی نیست. حتی طالبان نیز خود را دولت موقت معرفی می کنند.

دولت موقت طالبان و مردم افغانستان اکنون با چالش های فراوانی رو به رو هستند. اقتصاد رو به بحران است. تقلا برای ثبات، توسعه، احترام به حقوق بشر، حقوق زنان، و حقوق اقلیت ها همچنان ادامه دارد. همچنین تلاش برای پایبند نگه داشتن طالبان به تعهد خود در قبال تروریسم و اطمینان از توانایی ما برای نظارت بر پایبندی آنها و دفاع از خود در برابر تروریسم. در این دوره هدف و استراتژی ایالات متحده چه باید باشد؟ من قصد دارم در بحث و مناظره نه تنها درباره آنچه اتفاق افتاد بلکه آنچه باید در آینده انجام شود مشارکت و سهم خود را ارائه کنم.

از اعتمادی که به من داشتید سپاسگزارم، برای من افتخار بود که دوباره خدمت کنم. از همسر و خانواده ام برای حمایت بی دریغشان ممنونم. از همه همکاران خود در وزارت امور خارجه، پنتاگون و جامعه اطلاعاتی که در این ماموریت به من ملحق شدند تشکر می کنم.

ارادتمند شما
زلمی خلیلزاد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x