ند پرایس: هدف امریکا این است که افغانستان سکوی حملات علیه پاکستان نباشد

وزارت امور خارجه ایالات متحده هشدار داده است که اگر تروریست های بین المللی در افغانستان دوباره سازماندهی شوند، اقدامات لازم را انجام خواهند داد و در عین حال ابراز نگرانی کرده است که این کشور حاکمیت کنترل طالبان بار دیگر به پناهگاه تروریستان تبدیل شود.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، با توجه به وخامت اوضاع در منطقه پس از حمله به سفارت پاکستان در کابل، در یک نشست خبری این نگرانی را مطرح کرد.

وی گفت که طالبان در مبارزه با تروریسم نیز به تعهدات خود عمل نکرده اند.

وی گفت: “ما همچنین در مورد مبارزه با تروریسم در منطقه توانایی هایی داریم که بدون کمک طالبان هم می توانیم انجام دهیم. ما این توانایی ها را در ماه های اخیر با کشته شدن ایمن الظواهری، نشان دادیم. خوب است که از زمان خروج نیروهای نظامی از افغانستان در سال گذشته به طور مداوم از رئیس جمهور بایدن شنیده اید، که اگر شاهد تجمع مجدد تروریست های بین المللی در افغانستان باشیم، اقدام خواهیم کرد.”

ند پرایس افزود، هدف گسترده‌تر ایالات متحده این است که اطمینان حاصل کند که تروریست‌ها و سایرین نتوانند از افغانستان به عنوان سکوی پرتاب برای حملات به پاکستان استفاده کنند.

وی گفت: “البته، ما گروه‌های دیگری را نیز فعال دیده‌ایم. شما از جمله به طالبان پاکستانی اشاره کردید. ما مصمم هستیم تا با شرکای خود در منطقه، از جمله پاکستان، برای مقابله با تهدید تروریسم، هر کاری که می‌توانیم انجام دهیم. مطمئناً تهدید تروریسم فراتر از منطقه است.»

هنگامی که از او در مورد همکاری امنیتی با اسلام آباد پرسیده شد، سخنگوی امریکا گفت که پاکستان از چندین جنبه شریک مهمی است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد اعدام در ملاء عام در افغانستان گفت: “ما گزارش هایی را دیده ایم که نشان می دهد طالبان به قضات دستور داده است تا تفسیر خود را از شریعت اعمال کنند. این مسئله شامل اعدام در ملاء عام، قطع عضو و شلاق می شود.”

او گفت: “این توهین به حیثیت و حقوق بشر همه افغان‌ها در آن زمان بود و در حال حاضر هم این کار، توهین به حیثیت و حقوق بشر همه افغان‌ها در حال حاضر خواهد بود.”

وی گفت که افغان ها همچنان این اقدامات طالبان را نکوهش می کنند و ایالات متحده از نزدیک رفتار طالبان با مردم افغانستان را زیر نظر دارد. او توضیح داد که رابطه دولت طالبان با ایالات متحده و جامعه بین المللی کاملاً به اقدامات خود آنها بستگی دارد. در مورد حقوق بشر، در مورد حقوق همه افغان ها، به ویژه زنان، دختران، اقلیت ها، و سایر جوامع به حاشیه رانده شده در افغانستان، این مسئله تا حد زیادی به اقدامات آنها بستگی دارد.

سخنگوی گفت که این مسئله غیرقابل انکاری است که طالبان همچنان به دنبال روابط با کشورهای دیگر است و افغانستان به روابط با سایر کشورهای جهان نیاز دارد.

او گفت که طالبان نشان داده‌اند که نمی‌خواهند یا نمی‌توانند به تعهداتی که نه تنها در قبال جامعه بین‌المللی بلکه مهم‌تر از همه، در قبال مردم افغانستان داده‌اند، عمل کنند.

bit.ly/3Y4JKzU

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x