نصیراحمد توحیدی که قصد حمله در روز انتخابات در آمریکا را داشت کیست؟

نصیر احمد مرد ۲۷ ساله که روز دوشنبه ۷ اکتبر به اتهام برنامه‌ریزی حمله در روز انتخابات آمریکا در اوکلاهاما سیتی بازداشت شد، در زمان حضور آمریکا در افغانستان با آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سی‌آی‌ای) کار می‌کرد.

رسانه‌های آمریکایی ازجمله نیویورک پست و ان‌بی‌سی روز جمعه ۱۱اکتبر با انتشار اطلاعاتی جدید درمورد نصیراحمد توحیدی نوشتند که او در افغانستان مامور امنیتی سی‌آی‌ای بود و به همین دلیل در سپتامبر ۲۰۲۱ و پس از خروج آمریکا از افغانستان، با دریافت ویزای ویژه مهاجرت (اس‌آی‌وی) که برای همکاران نهادهای امنیتی ایالات متحده در افغانستان و عراق صادر می‌شود وارد آمریکا شد.

اف‌بی‌آی و دیگر نهادهای امنیتی ایالات متحده درمورد نصیراحمد توحیدی جزئیات بیشتری منتشر نکردند.

یک منبع امنیتی، با شرط محفوظ ماندن نامش عنوان کرده که که نصیراحمد توحیدی، ازبک و ساکن شهر شبرغان مرکز ولایت جوزجان در شمال افغانستان است. توحیدی یک فرزند دختر دارد وبرادر همسرش به اتهام همدستی با او در بازداشت پلیس فدرال آمریکا به سر می‌برد. اف‌بی‌آی به‌دلیل اینکه برادر همسر توحیدی زیر ۱۸ سال است نام او را در گزارش ذکر نکرده است.

مقام‌های رسمی ایالات متحده از جمله سخن‌گوی کاخ سفید و مسئولان سی‌آی‌ای به پرسش رسانه‌ها درمورد اینکه نصیراحمد در زمان حضورش در افغانستان با سی‌آی‌ای کار می‌کرده است یا نه پاسخی ندادند.

پس از انتشار خبر بازداشت نصیراحمد توحیدی، نگرانی درمورد افزایش تهدیدهای امنیتی به‌ویژه از سوی داعش خراسان افزایش یافته است. هرچند هنوز روشن نیست که نصیراحمد چگونه و در چه زمانی به داعش خراسان پیوسته است، اما شواهدی که اف‌بی‌آی به دست آورده است نشان می‌دهد که او در نتیجه تبلیغات آنلاین داعش خراسان و با خواندن محتواهای تبلیغاتی به این گروه پیوسته است. نیویورک پست فهرستی از سه کتابی را منتشر کرد که از تلفن همراه و لپتاپ نصیراحمد توحیدی به دست آمده است: کتاب‌هایی با نام‌های «گفتار در حکم کشتن زن و بچه کفار»، «تجارت جهاد»، و «جنگ بی‌پایان مشرکان را مایوس ساخته است».

این کتاب‌ها که مبلغان داعش آن‌ها را منتشر کرده‌اند بیشتر در کانال‌های تلگرامی داعش خراسان بازنشر و همگانی می‌شوند. موسسه العزائم، که شاخه رسانه‌ای داعش خراسان است، کتاب‌ها و جزوه‌های تبلیغاتی دفتر مرکزی داعش را به زبان‌های فارسی، پشتو، ازبک و دیگر زبان‌های رایج در آسیای جنوبی ترجمه و منتشر می‌کند. کانال‌های تلگرامی داعش خراسان که هزاران دنبال‌کننده دارد، پیوسته محتوای تبلیغاتی را به‌شکل ویدیو، متن، اینفوگرافی و نوارهای صوتی منتشر می‌کنند. داعش خراسان مستقر در افغانستان، بیشترین عضوگیری را از طریق رسانه‌های اجتماعی به‌ویژه تلگرام انجام می‌دهد. در اطلاعیه اف‌بی‌آی درمورد بازداشت نصیراحمد توحیدی آمده است که او نیز از طریق تلگرام با داعش در تماس بوده و به سازمانی در سوریه که برای داعش کمک جمع‌آوری می‌کند، پول فرستاده است.

بازداشت نصیر احمد توحیدی، که با ویزای ویژه مهاجرت وارد آمریکا شده است، موجی از انتقادها علیه عملکرد دولت بایدن در چگونگی روند خروج از افغانستان و صدور ویزا برای شهروندان افغانستان را به همراه داشته است.

کاندولیزا رایس، وزیر خارجه سابق ایالات متحده، روز چهارشنبه در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز گفت خروج آشفته دولت بایدن از افغانستان باعث افزایش تهدیدهای امنیتی علیه آمریکا شده است. رایس افزود امنیتی که پس از حمله ۱۱ سپتامبر و در جریان حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان به دست آمده بود در معرض تهدید است.

وزیر خارجه سابق ایالات متحده، خروج دولت بایدن از افغانستان را بی‌نظم و آشفته خواند و با اشاره به بازداشت نصیراحمد توحیدی گفت حضور نداشتن آمریکا در افغانستان باعث شده است که نهادهای امنیتی اطلاعات دقیقی از آنچه در آنجا می‌گذرد، نداشته باشند.

رایس گفت: «زمانی که ما در افغانستان پایگاه‌های نظامی داشتیم، اطلاعاتی از وضعیت آنجا در اختیارمان بود، اما اکنون این امکان را نداریم، و من بسیار نگران بودم که خروج ما از افغانستان واقعا خطر تروریسم را افزایش دهد.»

کاندولیزا رایس از نهادهای امنیتی ایالات متحده خواست که درمورد افزایش تهدیدها هوشیار باشند.

پیش از این، مایکل کوریلا، فرمانده ستاد مرکزی فرماندهی ایالات متحده، و فرانک مک‌کنزی، فرمانده پیشین این نهاد، نیز درمورد افزایش تهدید داعش خراسان و احتمال حمله این گروه به خاک ایالات متحده هشدار داده‌اند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x