نگرانی از بحران بشری در افغانستان؛ دامنهٔ نا امنی غذایی هر روز گسترده تر میشود

برنامۀ جهانی غذای سازمان ملل متحد(دبلیو. اف. پی) در گزارش سالانۀ ۲۰۲۳ میلادی براساس برنامه ستراتژیک افغانستان در سال های ۲۰۱۸-۲۰۲۵ میلادی که به روز سه شنبه در ریلیف ویب منتشر شد، می گوید که بحران امنیت غذایی در افغانستان همچنان ادامه دارد.

در این گزارش آمده است که و۱۵.۸ میلیون افغان، یعنی حدود ۴۰ درصد نفوس این کشور، از نوامبر ۲۰۲۳ تا مارچ ۲۰۲۴ میلادی، با ناامنی حاد غذایی روبرو بوده اند که از جمله، ۲.۸ میلیون تن آنها در سطوح اضطراری ناامنی غذایی قرار داشته اند.

گزارش می افزاید که از اواخر سال ۲۰۲۱ تا اوایل ۲۰۲۳، کمک های غذایی بشری در مقیاس بزرگ به بهبود نسبی وضعیت در افغانستان کمک کرد، ولی با کاهش این کمک ها در سال ۲۰۲۳، انتظار می رود که در سال ۲۰۲۴ میلادی وضعیت امنیت غذایی افغان ها از این هم بدتر شود.

نهاد ها و سازمان های بین المللی به تکرار هشدار داده اند که تعدادی زیادی از افغان ها نمی دانند که وعدۀ بعدی غذای خود و خانواده هایشان را چگونه و از کجا تهیه کنند و روزانه ده ها همچو پیام در پیام گیر رادیو آزادی گذاشته می شود.

از یک شنونده رادیو آزادی چنین میگوید:

“جمیله از ولسوالی مقرهستم، شوهرم نیز وفات کرده هفت، هشت تا صغیر دارم. موسساتی که کمک می کنند به خویشان خود کمک می کنند، تا هنوز با ما هیچ کمکی نکرده اند.”

یک شنونده دیگر که از افشای نامش خودداری کرده، می گوید:

“مشکلات خانواده ها زیاد است، متاسفانه که با مشکلات اقتصادی نه تنها من، بلکه همه دست و پنجه نرم می کنند.”

برنامۀ جهانی غذای سازمان ملل متحد (دبلیو. اف. پی) می گوید که در سال ۲۰۲۳ میلادی به ۱۸.۶ میلیون تن در افغانستان رسیدگی کرده که ۸۰ درصد آنها زنان و کودکان بوده اند.

به گفتۀ دبلیو. اف. پی، افغانستان در سال ۲۰۲۳ میلادی با یک بحران وخیم بشری، توام با بحران اقتصادی، ناملایمات اقلیمی، پیچیدگی های سیاسی، افزایش مهاجرین عودت کننده و آوارگی های داخلی مواجه بوده، که با دستورالعمل های سیاسی-اجتماعی تأثیرگذار مقامات حاکم، بر حقوق زنان و دختران، تشدید شده که در نتیجه، از هر ۱۰ خانوادۀ افغان، ۹ خانواده آن، برای تامین غذای کافی، مشکل داشته اند.

دستورالعمل مقامات حاکم بر افغانستان که در ۲۴ دسمبر ۲۰۲۲ کار زنان افغان را در سازمان و نهادهای غیردولتی ممنوع ساخت و ممنوعیت بیشتر که در اپریل ۲۰۲۳ بر کارمندان زن ادارات سازمان ملل متحد وضع شد، روی فعالیت های بشری از جمله روی عملکرد برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد ، در سراسر افغانستان، تأثیر داشته است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x