گروه های کهنه سرباز از دولت ترامپ خواسته اند که برنامه حمایت از متحدان افغان را در میان نگرانی ها در مورد کاهش بودجه ادامه دهد.
یک طرح بودجه که در تاریخ ۱۰ آپریل از سوی دفتر مدیریت و بودجه کاخ سفید به وزارت امور خارجه ایالات متحده ارسال شده، نگرش دولت ترامپ به متحدان افغان، به ویژه کسانی که منتظر انتقال به ایالات متحده از طریق برنامه هماهنگ کننده تلاش های جابجایی افغان ها (CARE) در قالب عملیات «پذیرش پایدار» هستند، را نشان میدهد.
این بودجه پیشنهاد می دهد که تامین مالی اضافی برای برنامه هماهنگ کننده تلاش های جابجایی متوقف شود و از مانده ۶۰۰ میلیون دالری این برنامه برای «بسته شدن منظم این برنامه تا پایان سال مالی ۲۰۲۵» استفاده شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه به سوالات فاکس نیوز در مورد اینکه آیا این بودجه برای انتقال افغان های بیشتر در خطوط ویژه ویزای مهاجر ویژه (SIV) و برنامه پذیرش پناهندگان ایالات متحده (USRAP) استفاده خواهد شد یا صرفاً برای انحلال پلتفرمهای پردازش در فیلیپین، قطر و آلبانی خواهد بود، پاسخ نداد.
با این حال، سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: «وزارت امور خارجه به طور فعال در حال بررسی آینده برنامه جابجایی افغان ها و دفتر هماهنگ کننده تلاش های جابجایی افغان ها (CARE) است. در حال حاضر، تصمیمات نهایی اتخاذ نشده است. برنامه هماهنگ کننده تلاش های جابجایی همچنان به ارائه حمایت به متحدان و شرکای افغان هایی که قبلاً به پلتفرم های پردازش در خارج از کشور منتقل شده اند، ادامه می دهد.»
کارشناسان کهنه سرباز به فاکس نیوز گفتند که تعطیلی برنامه CARE برای اعتبار ایالات متحده و برای متحدانی که به وعده های امنیتی آمریکا باور داشتند، مشکل ساز خواهد بود.
شاون ون دیور، کهنه سرباز نیروی دریایی ایالات متحده و بنیانگذار ائتلاف افغان ایواک، به فاکس نیوز گفت که عملیات «پذیرش پایدار» «امن ترین و امن ترین مسیر قانونی مهاجرتی است که کشور ما تا کنون دیده است» و این امکان را به افغان ها می دهد که «در جوامع ما حضور پیدا کنند و کسب وکار راه بیندازند و به عنوان ایجادکنندگان شغل عمل کنند … در زمانی که ما با کمبود نیروی کار روبرو هستیم.»
ون دیور اشاره کرد که ترامپ می تواند در عملیات دولت بایدن، که «چنان کند انجام شد که افراد در پاکستان، افغانستان و ۹۰ کشور دیگر در سراسر جهان برای سه سال و نیم رها شده اند»، بهبودهایی ایجاد کند. به ویژه در پاکستان، دولت بایدن به دولت پاکستان وعده داده بود که افغان ها را سریعاً پردازش خواهد کرد، اما «ما نتوانسته ایم به وعده خود عمل کنیم/ ۱۰,۰۰۰ نفر اکنون در پاکستان گرفتار هستند به دلیل اینکه رئیس جمهور بایدن نتوانست آنها را به سرعت اسکان دهد.»
در نامه ای که در ۲۳ آپریل به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، پیت هیگست وزیر دفاع، کریستی نوم وزیر امنیت داخلی و مشاور امنیت ملی مایکل والتز ارسال شد، گروه افغان ایواک اعلام کرد که «بیش از ۲۵۰,۰۰۰ افغان در حال حاضر در خطوط جابجایی قرار دارند.»
اندرو سالیوان، مدیر اجرایی سازمان غیرانتفاعی «هیچکس رها نخواهد شد» به فاکس نیوز گفت که سازمان او از مجوز کنگره در سال ۲۰۲۴ برای انتصاب سه ساله هماهنگ کننده تلاش های جابجایی افغان ها حمایت می کند و این طرح «حمایت گسترده دو حزبی» و «حمایت وسیع دوجانبه» داشت.
سالیوان همچنین تأکید کرد که پایان عملیات «پذیرش پایدار» و برنامه CARE «فقط به صورت تحقیرآمیز در صورت وعدههای ما به افغانهاست که با ما برای ۲۰ سال جنگیدند.»
این نگرانیها در میان بسیاری از افغانهایی که در آمریکا زندگی میکنند و همچنین کهنهسربازان همچنان ادامه دارد، چرا که طالبان هنوز تهدیدی برای جان بسیاری از افغانها باقیماندهاند.
گزارشی از فاکس نیوز